Projektplanerare till nationellt järnvägsprojekt

Projektplanerare till nationellt järnvägsprojekt

Som projektplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

För dig som vill bidra till utvecklingen i Sveriges största nationella infrastrukturprojekt erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket i järnvägsprogrammet European Rail Traffic Management System, ERTMS.

Arbetsuppgifter
I rollen som projektplanerare är du ansvarig för tids- och aktvitetsplaneringen inom ett eller flera av projekten inom programmet. Du är ett viktigt stöd till projektledningen och bidrar till sammanhållningen av ERTMS gemensamma övergripande tidplan. På programövergripande nivå ingår du i en grupp bestående av en funktionsledare och tre projektplanerare. Tillsammans utvecklar ni programgemensamma arbetssätt för tidsstyrning och programmets övergripande gemensamma tidplan.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att
  • samordna tids- och aktivitetsplaneringen med olika delar av projektet samt med andra enheter och organisationer som vi har beroenden till
  • analysera beroenden mellan projektets olika funktioner och spegla dessa i tidplanen
  • analysera beroenden mellan olika parallellt pågående delprojekt
  • följa upp framdriften i projektet och uppdatera tidplanen
  • styra tidplaneringsarbetet i projektets olika funktioner och bidra till att utveckla planeringsarbetet inom delprojektet, exempelvis genom planeringsnätverk och workshops
Kvalifikationer

Vem är du?

Som person har du en god analytisk förmåga och stor vana att förstå samband och beroenden mellan olika planer och projekt. Du genomför alltid ditt arbete på ett välstrukturerat sätt. Det är en förutsättning att du självständigt driver och slutför dina arbetsuppgifter samtidigt som du är en lagspelare och gärna bidrar till teamets utveckling. Då arbetet innebär många kontaktytor förväntas det att du har en utomordentlig förmåga att samarbeta och vara tydlig och förtroendeingivande i din kommunikation med andra.

Vi söker dig som
  • har en högskoleexamen om minst 180 hp med relevant inriktning alternativ utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flerårig i närtid kvalificerad erfarenhet av tid- och aktivitetsplanering samt uppföljning av tidplan från stora tekniskt komplexa projekt
  • du har goda kunskaper, i såväl tal som skrift, i svenska och engelska
Vi ser det som meriterande om du
  • har dokumenterad erfarenhet av tidplanearbete inom anläggningsverksamhet
  • har goda kunskaper i planeringsprogrammen Primavera
Intervjuer är planerade att genomföras via skype den 28-29/9.

Möjliga placeringsorter är Malmö eller Örebro.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-09-23

Upplysningar

Rekryterande chef Per Gefvert
0101232487

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson Per Gefvert
Telefon 0101232487
Område Malmö stad
Yrkesroll Övrigt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 23 sept 2021 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.