Projektledare för projektering inom järnväg

Projektledare för projektering inom järnväg

Arbetsuppgifter
ERTMS ( European rail traffic management system) är ett av Trafikverkets största program och innebär ett teknikskifte på hela den svenska järnvägen. Införandet av det nya signalsystemet, ERTMS, ger ökad driftsäkerhet, förbättrad underhållssituation och möjliggör digitalisering av järnvägen. Stora Stationer har ansvaret att införa ERTMS på de mest komplexa järnvägsanläggningarna såsom Nässjö, Malmö, Lund, Göteborg och Hallsberg. Då omfattningen av arbetet är stort bildar varje anläggning ett delprojekt.

För dig som vill vara med på förändringsresan kan vi nu erbjuda en spännande roll som Projektledare med ansvar för projektering inom ett eller flera av anläggningarna. Uppdraget innebär att du tar tillvara beställarrollen gällande projekteringsfrågor gentemot konsulter, myndigheter och andra intressenter. I arbetet ingår att planera, leda och följa upp projektering med avseende på innehåll, tid, ekonomi och kvalitet.

Du ingår i team med projektledare, projektingenjörer och teknikstöd för övriga uppdrag inom varje delprojekt såsom systemleverans, ytterentreprenad, ibruktagning och driftöverlämning. Teamen leds av projektledaren för varje delprojekt. Ditt bidrag i samverkan inom teamet och med övriga delar av ERTMS-programmet är viktigt för att säkerställa kvalitet och framdrift.

Det här är en långsiktig roll och du blir en viktig spelare för framgången i projektet. För rätt person väntar ett spännande arbete med stora utvecklingsmöjligheter.

Placeringsort: Malmö, Örebro, Solna, Göteborg

Kvalifikationer

Vem är du?

Som ledare i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi ser att du har:
  • aktuell flerårig erfarenhet av att leda projektgrupper som projekteringsledare/projektledare
  • flerårig erfarenhet av projektering av större entreprenader
  • god kunskap i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 hp), alternativt annan utbildning kompletterad med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
Det är meriterande om du har:
  • god kunskap inom allmänna bestämmelser (AB, ABT, ABK)
  • erfarenhet av projektering av ställverksbyte inom järnväg
  • god kunskap inom AMA och MER
  • erfarenhet inom något av följande områden: BEST, Mark/kanalisation
Webbaserade tester kan bli en del i urvalsförfarandet.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-09

Upplysningar

Rekryterande chef Catarina Lotse
0101234506

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson Catarina Lotse
Telefon 0101234506
Område Malmö stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 9 aug 2020 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.