Projektingenjör

Projektingenjör

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu flera projektingenjörer till Malmö, Kristianstad, Karlskrona, Kalmar, Växjö och Jönköping!

Som projektingenjör är du ett stöd till projektledaren och avlastar och biträder denne i hela processen. Du stöttar bland annat i projektens kontinuerliga ekonomiuppföljning, intern administration, att planerings- och projekteringsprocessen följs och anpassas till uppdraget, samt att arbetet genomförs enligt de lagar, regler, bestämmelser, riktlinjer, förordningar och interna arbetsinstruktioner som finns.
I din roll kommer du även vara delaktig i riskarbetet, delta vid upphandlingar och följa upp tidsplaner. Du kommer att leda interna och externa möten såsom t ex teknik- och projekteringsmöte.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har goda kunskaper i svenska i så väl tal som skrift
  • har körkort för personbil
  • är initiativtagande, frågvis, oblyg och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter
  • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
  • har god förmåga att planera och strukturera och med ett helhetstänk skapar du utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt
Det är meriterande om du
- har tidigare erfarenhet av projektarbete, gärna från bygg- och anläggningsbranschen och/eller statlig verksamhet

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-27

Upplysningar

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Askling
0101231508

Rekryterande chef Kitty Linnberger
0101237047

SEKO Dennis Ryd
0101238466
Mer info
Kontaktperson Airi Larsson
Telefon 0101236243
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 aug (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.