Projektingenjör ekonomi

Projektingenjör ekonomi

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vi söker just nu nya kollegor till dubbelspårsutbyggnaden av Västkustbanan mellan Ängelholm och norra Helsingborg. Projektet omfattar 24 km järnväg med tillhörande anpassning av korsande vägar, ledningsomläggningar, stationsombyggnader och mycket mer - kolla in www.trafikverket.se/angelholm-helsingborg. Det är ett spännande projekt med många möjligheter till personlig utveckling. Produktionen pågår 2020-2024 och leds från vårt projektkontor i norra Helsingborg, och därefter kommer du att få möjlighet att arbeta med andra spännande projekt inom Trafikverket.

Tillsammans med ett ambitiöst gäng välmeriterade och engagerade projektledare och projektingenjörer kommer du vara en del av Projektledningen med det övergripande ansvaret för projektets genomförande och mål.

Du arbetar som projektingenjör med huvudinriktning mot projektekonomi och kontraktsuppföljning. Du arbetar i nära samarbete med projektledningen för att löpande hantera och ansvara för kostnadsuppföljning, prognosläggning, ÄTA-hantering och kontraktsuppföljning såväl i Trafikverkets interna rapportering som externt mot leverantörerna. Även hantering av ekonomiska projektrisker och försäkringsärenden ingår i rollen. Du kommer att få följa projektet på nära håll i såväl de stora övergripande perspektiven som de mer de mer detaljerade och hantera ett av södra Sveriges största entreprenadkontrakt - tänk vilken utvecklande utmaning! Placeringsort kommer vara i Malmö eller Kristianstad men under detta projekt kommer att utgå och arbeta på vårt projektkontor i Helsingborg.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med ekonomisk inriktning eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har ett par års erfarenhet av ekonomiarbete i projektverksamhet
  • har erfarenhet av budgetarbete, prognosläggning och ekonomisk uppföljning
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
Kanske arbetar du idag som projektekonom eller liknande.

Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av att ha arbetat i stora projektorganisationer med många gränssnitt
  • har utbildning och/eller erfarenhet av entreprenadjuridik och ABT06
  • har erfarenheter av hantering av försäkringsärenden i entreprenadverksamhet
För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad, noggrann och analytisk. Du drivs av att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och, tillsammans med andra, driver du utveckling genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-30

Upplysningar

Rekryterande chef Åsa Rosberg
0101230122

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Dennis Ryd
0101238466
Mer info
Kontaktperson Åsa Rosberg
Telefon 0101230122
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.