Funktionsansvarig inom kravhantering

Funktionsansvarig inom kravhantering

Arbetsuppgifter
Vill du leda det operativa arbetet genom att, tillsammans med ditt team, vidareutveckla arbetssätten och de digitala verktygen i våra stora infrastrukturprojekt. Se hit, då har vi kanske jobbet för dig!

Som funktionsansvarig inom systematisk kravhantering på verksamhetsområde Stora projekt är du en viktig kugge i programmets styrning och samordning av anläggningsspecifika krav. Genom hela projektlivscykeln, från planering till överlämning kommer du att leda arbetet med att ta fram struktur och arbetssätt för att kunna säkerställa kvaliteten och omfattningen i beställda krav. Du tar fram strategier så kraven är spår- och sökbara. Du har en nära dialog med din närmaste arbetsledande chef, programmets teknik- eller stabschef.

Du leder det operativa arbetet inom funktionen, som består av en liten grupp kompetenta kravhanteringsspecialister. Som specialist på enheten kommer du även ha möjligheten att ingå i ett kompetensnätverk för erfarenhetsutbyte och nätverksbyggande inom hela Trafikverket samt delta i det strategiska utvecklingsarbetet på enheten. Hos oss får du även möjlighet att arbeta med forskning och innovation, utredningar, analyser, erfarenhets- och omvärldsbevakning.

Kvalifikationer
Du har god kommunikativ förmåga och du anpassar ditt budskap efter mottagaren. Med din goda samarbetsförmåga och ditt engagemang motiverar du din grupp att arbeta mot uppsatta mål. Din problemlösningsförmåga är god och du planerar arbetet utifrån ett helhetsperspektiv. Som person är du självgående och trivs med att planera, prioritera och driva på ditt och din grupps arbete för att uppfylla programmets och Trafikverkets gemensamma mål.

Vi söker dig som
  • har flera års dokumenterad aktuell erfarenhet av systematisk kravhantering
  • har några års dokumenterad erfarenhet av en arbetsledande roll
  • har teknisk universitets- eller högskolutbildning alternativt annan teknisk utbildning som vi, tillsammans med relevanta arbetslivserfarenheter, bedömer likvärdig
  • uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av infrastrukturprojekt.
  • har erfarenhet som administratör i ett kravhanteringsverktyg, till exempel Doors NG
De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-01-27

Upplysningar

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243

Rekryterande chef Johan Landin
0101231167
Mer info
Kontaktperson Lennart Askling
Telefon 0101231508
Område Malmö stad
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 27 jan 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.