Controller

Controller

Som Controller på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Nu söker verksamhetsområde Planering en controller till Region Syd.

I arbetet som controller ansvarar du för att samordna planeringen och uppföljningen för regionen inom ditt ansvarsområde. Du kommer att agera som företrädare i styrningen av regionen samt som stöd till regionens enheter vilket innebär att du har en bred roll. Inom ditt ansvarsområde bryter du ned tidplaner och anvisningar till regional nivå, samordnar arbetet samt gör rapporteringen till nationell nivå. Du följer kontinuerligt upp måluppfyllelse och resultat samt säkerställer hantering av avvikelser. En viktig del av dina arbetsuppgifter är analyser av verksamheten och att utifrån analysresultat ge förslag på åtgärder. Du deltar i arbetet med ständiga förbättringar av arbetssätt och rutiner. I rollen som controller kommer du att vara föredragande för regionledningen. Du kommer att arbeta på en enhet Verksamhetsstyrning med ca 10 medarbetare. Enheten består av två controllers samt medarbetare inom administrativt stöd och beredskapsplanering. Du kommer även att ingå i ett nätverk med alla Trafikverkets controllers som träffas regelbundet för att dela erfarenheter och arbeta med utveckling.

Kvalifikationer
Som person har du lätt för att samarbeta och bygga relationer med andra i din omgivning. Du kommunicerar på ett tydligt och pedagogisk sätt som gör att du kan förmedla ditt budskap och ser till att förväntningarna är klara för berörda parter. Du löser problem genom att vara strukturerad och analytisk där du också kan se helheten samt de långsiktiga strategierna.

Vi söker dig som
  • har högskoleutbildning i ekonomi (180 hp/120 p). Alternativt har du annan relevant utbildning som vi tillsammans med erfarenhet bedömer likvärdig.
  • Har minst ett par års relevant och aktuell erfarenhet av controllerarbete i en större verksamhet.
  • har mycket goda kunskaper i Excel och övriga Officeprogram
  • har goda kunskaper i svenska både i tal och skrift
Det är meriterande om du

* har erfarenhet av att arbeta i Agresso

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-02

Upplysningar

Rekryterande chef Andreas Åkerblad
0101236062

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Dennis Ryd
0101238466

SACO Sorin Sima
0101233377
Mer info
Kontaktperson Andreas Åkerblad
Telefon 0101236062
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 2 mars 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.