Biträdande Utredare Planering

Biträdande Utredare Planering

Arbetsuppgifter
Planering Region Syd innefattar Jönköpings, Kronobergs, Kalmar, Blekinge och Skåne län. Utredningsenheten består idag av knappt 20 medarbetare och är en av regionens fem enheter. På enheten genomför vi utredningar och trafikanalyser samt tar fram beslutsunderlag. Vi analyserar dagens och framtidens transportsystem, tar fram lösningar och skapar förutsättningar för en väl fungerande infrastruktur i södra Sverige.

Som biträdande utredare är du en del av ett dynamiskt team och initialt kommer du att agera som stöd i flera av enhetens leveranser. I rollen ingår att:
 • delta i, och i vissa fall driva, utredningar och uppdrag
 • medverka i framtagande av planerings - och beslutsunderlag
 • ta fram presentationsmaterial och kommunikativa texter
 • ansvara för viss administration, planering och uppföljning i utredningar och uppdragDu kommer att arbeta med flera uppdrag parallellt och samarbeta både internt och externt med flera olika kompetenser.
 • Du är van att arbeta digitalt då arbetet sker i regionens fem län.
Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har en universitets- eller högskoleutbildning (minst 180 hp) inom med inriktning väg och vatten, samhällsbyggnad eller annan relevant utbildning som vi tillsammans med din erfarenhet bedömer likvärdig
 • har aktuell och relevant erfarenhet av att projektarbete inom områden som samhällsplanering och väg- och järnvägsplanering
 • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
 • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av att arbeta i GIS.
 • har erfarenhet av utredningar inom trafiksäkerhet eller miljö
För att trivas i rollen som biträdande utredare ser vi att du har en god samarbetsförmåga, är lyhörd och lösningsfokuserad. Då tjänsten innehåller administrativa uppgifter krävs att du är strukturerad samt kan planera och prioritera ditt arbete. Att förmedla budskap på enkelt sätt, både skriftligt och muntligt, känns naturligt för dig.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-30

Upplysningar

Rekryterande chef Tanja Jevtic
0101236044

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Dennis Ryd
0101238466

SACO Sorin Sima
0101233377
Mer info
Kontaktperson Tanja Jevtic
Telefon 0101236044
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.