Sales Operations söker nu en Tech Design resurs inom Datacenter

Om jobbet

Tele2 är en internationell mobiloperatör med utmanaranda i vårt DNA. Vi utmanar våra konkurrenter och marknaden förstås, men framförallt oss själva. Vi verkar på en marknad som ständigt växer och förändras. Våra kunder vill ständigt ha nya och bättre lösningar vilket ställer höga krav på oss. Självklart vill vi möta dessa krav, därför blir hur vi arbetar och vilka vi är vår nyckel till framgång.

Tele2s arbetssätt präglas av ansvar, öppenhet och prestigelöshet. Vi drivs av snabbhet, kvalitet och att alltid ha kundernas bästa för ögonen. Det gör att alla våra anställda kan och förväntas bidra till vårt övergripande mål: Att vara bäst på att skapa värde för kunderna.

Det här är jobbet...

Sales Operations fungerar som ett effektivt stöd åt säljkåren både tekniskt och lönsamhetsmässigt. Inom Sales Operations får säljaren hjälp med anbud, tekniska lösningar, tjänstepaketeringar, presentationer, förhandlingar och avtal om det behövs. Inom affärsområdet Sales Operations finns ca 30 Tech Design resurser.

Du kommer att ansvara för att designa, kalkylera och presentera datacenterlösningar för kunder tillsammans med säljkåren. I tjänsten ingår kontakter med både kunder, säljare, produktchefer och tekniker. Besvara kravspecifikationer och delta i kundmöten och offertpresentationer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Designa och dokumentera datacenterlösning ur Tele2:s tjänsteutbud som uppfyller kundens krav och önskemål Då det sällan är standardlösningar ingår att säkra med berörda avdelningar att den är godkänd och möjlig att leverera och underhålla Tillsammans med säljare eller på egen hand presentera och förklara tekniska lösningar på ett säljande och pedagogiskt sätt för kunder. I rollen ingår också att bistå med generellt tekniskt stöd till Tele2:s säljare Delta i framtagande och utformning av lösningsbeskrivningar och kalkyler till offerter

Det här är vad du har...

För att lyckas i den här rollen skall du ha erfarenhet av att arbeta med datacenter i olika former. Erfarenhet krävs inom drift av datacenter, hostingmiljöer och publika molntjänster. Vi ser gärna att du jobbat som konsult under en längre tid och nu vill jobba genom hela säljprocessen ur ett tekniskt perspektiv.

Eventuella certifieringar inom Microsoft, Cisco eller VMware är av intresse men inget krav.

Erfarenhet av roller som arkitekt eller projektledare är meriterande.

Du medverkar kontinuerligt i dialogen med befintliga kunder samt stödjer leverans i tekniska frågor om kundens tekniska lösning. Du har självklart en aktiv roll i att ge input om sälj- och marknadskrav i produktutvecklingsprocessen. Du är van vid att arbeta i en kundnära miljö samt att du är resultatinriktad, strukturerad och har lätt för att kommunicera.

I grunden har du en kommersiell/teknisk högskoleexamen eller motsvarande kunskaper inhämtade genom praktisk yrkeserfarenhet.


Det här är vad Tele2 erbjuder dig...


... en plats i en flexibel, prestigelös organisation som präglas av stark teamkänsla, högt engagemang och mycket glädje där din kompetens kommer att göra skillnad.

... stora möjligheter till spännande karriärvägar inom företaget. Hos oss ligger din framtid i dina egna händer. Vi ger dig chansen att utvecklas genom interna utbildningar och vidareutvecklingsprogram.

... Vi tar hand om dig, både i din roll på företaget, men även utanför. Hos oss finns möjligheten till ett flexibelt arbete och förmåner som rör hälsa, föräldralön och pension.

Tjänsten kan placeras i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Vill du veta mer om Tele2 och oss som jobbar här, surfa in på www.tele2.se/karriar och läs mer.

Är du en av oss? Välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast den 3 juli 2017. Urval och intervjuer sker löpande.
Jobbfakta
Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

3 juli

Om företaget