Business Analyst

Business Analyst

Hej! Här har vi ett riktigt kul och avslappnat bolag som behöver någon som gillar struktur och vill hjälpa oss kontrollera saker och ting. Nu ska vi komplettera vår Financeavdelning med en Business Analyst!

Det här är Telavox
För dig som inte hört talas om Telavox än så är vi ett tech-bolag som utvecklar en världsledande kommunikationsplattform med lösningar för smart och effektiv telefoni, växel, chatt och mycket mer. 2003 startade vi i Lund och idag är vi 250 anställda i fem länder. Wow!

Idag finns vårt huvudkontor i Malmö och så även ett nice team beståendes av Evelina, Daniel, Philip och Isak som ansvarar för att ta fixa fram data och utföra analyser. För att verkligen lyckas styra organisationen utifrån all data och analyser behöver vi nu en riktigt vass Business Analyst!

Det här är din to-do list
Som Business Analyst på Telavox kommer du stötta olika affärsområden genom att gräva ner dig på djupet och skapa verktyg för affärsanalys i tätt samarbete med avdelningschefer. Du kommer analysera behov, utveckla automatiserade rapporter med Power BI, ta ut data med SQL, skapa och följa upp mål, prognoser och business cases och ta fram best practices gällande analys och uppföljning. Allt detta med stöd av andra data- och analysexperter i teamet.

Vad du behöver vara (eller bli) proffs på
I den här rollen kommer en person som är såväl analytisk och systematisk som pedagogisk och ledande att göra succé! Du har erfarenhet att arbeta med större mängder data och information. Allt kommer bli väldigt mycket enklare om du tidigare jobbat i en roll där du fått koll på verksamhetsstyrning, prognosmakeri, uppföljning och blivit grym på att omvandla analys till handling.

Kanske har du någon typ av teknisk eller affärsmässig utbildning i bagaget och har erfarenhet av att arbeta som någon form av konsult? Exakt vilken roll du har haft tidigare är inte det viktigaste, men vi gissar att du haft den i ungefär två eller tre år. Vi letar helt enkelt efter en person som börjar bli varm i kläderna i arbetslivet och önskar arbeta med kul kollegor!

Du behöver inte vara supersenior bara superintresserad
Du har en kärlek för (eller längtan till) att utveckla processer, verktyg och metoder som skapar mervärde för organisationen. Du tycker om att jobba i större tvärfunktionella projekt, där du får nyttja dina grymma sociala skills, men trivs också lika bra när du jobbar självständigt och får tid att grotta ner dig i dataanalys. Du frodas när du får möjlighet till och stöttning i att lära dig nya saker och går igång på att lösa problem du aldrig tidigare stött på.

En bonus är om du jobbat med ett growth-bolag tidigare (ungefär 20% tillväxt per år) och även internationellt. Här kommer du jobba med både med skandinaviska och brittiska kollegor, så det är viktigt att du är bekväm i engelska.

Varför Telavox?
På Telavox är det enkelt att älska sitt arbete, inte bara för att vi säljer en cool och marknadsledande kommunikationstjänst utan kanske främst för att vi har så kul tillsammans.

Vi på Telavox kan med stolthet säga att vi kommer erbjuda dig:
  • Att vara en del i ett kreativt och hjälpsamt team som längtar efter dig
  • Flexibel arbetstid <3!
  • Roliga sociala evenemang såsom en riktig satsig årlig kick-off, AWs, familjedagar och aktiviteter med allt från yoga till brädspelskvällar
  • Ett generöst friskvårdsbidrag, gratis sjukvård genom KRY och möjlighet att ägna arbetstid åt CSR-projekt.
Vi ser fram emot att ha dig här, så vänta inte med att skicka in din ansökan. HR Business Partner Hanna Lindkvist svarar gärna på eventuella funderingar kring tjänsten på hanna.lindkvist@telavox.com.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT, Systemanalytiker
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 16 feb 2020 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Telavox develops world-leading communications platforms with solutions for smart and efficient telephony, PBX, chat and much more. Regardless of whether it involves an entrepreneur-driven startup or a giant among giants, Telavox contributes to making companies more transparent, efficient and accessible.