Ekonomichef till System Verification i Malmö

Ekonomichef till System Verification i Malmö

System Verification är Sveriges största oberoende QA-bolag och experter på kvalitetssäkring av mjukvara. Företaget drivs av visionen "Improving Digital Life" och starka värderingar att ständigt vilja bli bättre. Deras mission är att hjälpa sina kunder att realisera digitala strategier genom att vara en partner som med fokus på innovation, effektivitet och säkerhet designar in kvalitet i mjukvaran. Kunderna finns inom en rad spännande branscher där flertalet är storbolag med global verksamhet. System Verification har omkring 200 medarbetare på kontor i Malmö, Helsingborg, Göteborg, Stockholm och Sarajevo. Resan fortsätter nu och ett ekosystem av bolag växer fram. Bolaget är i stark tillväxt och expansionen sker både internationellt och i Sverige. Sedan starten 2002 har System Verification fått flera fina utmärkelser bland annat Årets Företagare i Sverige.

Vi söker dig som vill axla en systemorienterad och controllerinriktad roll och som vill vara verksam i ett företag i ständig rörelse. Som ekonomichef på System Verification sitter du med i ledningsgruppen och är delaktig i strategiarbetet. Du har personalansvar för två personer och rapporterar i huvudsak till företagets VD, men också till företagets koncernchef inom ramen för internationell expansion samt vidareutveckling av bolagsstrukturen.

Dina främsta ansvarsområden och arbetsuppgifter:
  • Övergripande ansvar för bolagens ekonomistyrning, redovisning och rapportering
  • Upprätta budget och prognoser i nära samarbete med affärsområdesansvariga
  • Utveckla finansiell uppföljning och rapportering
  • Lönsamhetsuppföljning och styrning för ökad lönsamhet
  • Proaktivt och självständigt driva effektivisering och automatisering av processer
  • Ansvarig för att inför nya stödsystem, exempelvis BI-system, och för att med ny teknologi visualisera nyckeltal för beslutsstöd och styrning
  • Stöd i avtalsgranskningar, ansvarig för företagets risk management process
  • Proaktivt föreslå och införa nya nyckeltal för effektivare beslutsstöd och organisationsstyrning
  • Driva projekt och utredningar
  • Ansvarig för finansiering
Vem söker vi?

För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du är utbildad civilekonom eller motsvarande och har arbetat med utveckling av ekonomistyrning. Du har även ansvarat för att leda och sammanställa bokslut, nyckeltal och ekonomiska styrdokument. Erfarenhet av rollen som ekonomichef/CFO eller motsvarande samt ledningsgruppsarbete är ett krav. Du är väl förtrogen med nyckeltalen i en konsultorganisation. Har du erfarenhet av koncernredovisning i en struktur med dotter-/systerbolag utanför Sverige är det meriterande.
Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Vi ser även att du har mycket goda kunskaper inom IT och det är ett starkt önskemål att du tidigare har arbetat med implementering av BI verktyg, exempelvis Power BI, QlikView eller liknande. Bolaget har under de senaste åren byggt upp en digital plattform och automatiserat många processer. Du kommer att vara ansvarig för att fortsätta denna resa mot realtime rapporter och integrerade system. Du har också god erfarenhet av CRM- och ERP-system, exempelvis Dynamics 365, Maconomy, etc.

Din personlighet är en framgångsfaktor. Du är en serviceinriktad och ansvarstagande person som brinner för ditt arbete med en hög nivå av engagemang som smittar av sig. Vidare har du en hög analytisk förmåga och är noggrann. Du är lösningsorienterad och drivs av att förändra och förbättra. Du är pedagogisk, har lätt för att kommunicera över gränserna och har god förståelse för verksamheten. Sist men inte minst fungerar du i ett högt arbetstempo.

Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar System Verification med Mpya Finance. Du ansöker på mpyafinance.se och vi kallar löpande till intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kristina Bennet på 0703-755075 eller kristina.bennet@mpya.se alternativt Per Cato på 0703-009729 eller per.cato@mpya.se
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Hemsida https://mpyafinance.se
Sista ansökningsdag 5 okt (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Det krävs enastående människor för att erbjuda enastående tjänster inom ekonomi och finans. Vi på Mpya Finance älskar det vi gör och drivs av att leverera nytänkande, upptäcka möjligheter och se människan - det sista är en självklarhet och gör hela skillnaden!