Engagerad och driven informationssäkerhetssamordnare som vill bidra till ökat samhällsvärde!

Engagerad och driven informationssäkerhetssamordnare som vill bidra till ökat samhällsvärde!

Till vår avdelning säkerhet och kvalitet söker vi nu en informationssäkerhetssamordnare, en nyinrättad roll, där du får möjlighet att forma rollen från början!

Vi söker dig som motiveras av att ingå i ett samhällsbyggnadsföretag som arbetar med något av det viktigaste vi har – dricksvatten!

Tilltalas du av tanken att arbeta företagsövergripande med informationssäkerhetsfrågor? Är du pedagogisk, har ett starkt driv och engagemang och förmåga att skapa förståelse för informationssäkerhetsfrågorna?

Känner du igen dig i beskrivningen så är du varmt välkommen att söka tjänsten hos oss på Sydvatten!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, medborgarfokus, produkt- och verksamhetsutveckling samt vara en attraktiv arbetsgivare. Du får goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
De övergripande målen med informationssäkerhetsarbetet är att uppnå en relevant informationssäkerhet grundad på genomförda risk- och hotbildsanalyser och att förhindra felaktig hantering av information samt olika typer av störningar i såväl informationshanteringen som driften av den tekniska IT- och OT-infrastrukturen.

Som informationssäkerhetssamordnare arbetar du företagsövergripande med informationssäkerheten för hela Sydvatten. Du kommer att stödja organisationen genom det flertalet SUA-upphandlingar som genomförs, med krav på leverantörskontroller och utbildning inom informationssäkerhetsområdet. Det ingår även en administrativ hantering i detta område, som du utför tillsammans med kollegor på avdelningen.

Som informationssäkerhetssamordnare ansvarar du för att leda, driva och förvalta det övergripande arbetet med informationssäkerhet. I ansvaret ingår b l a riskanalyser, informationsklassning, kontinuitetsplanering, incidenthantering, interna styrdokument och utbildning.

Du kommer att utveckla och förvalta rutiner, riktlinjer inom informationssäkerhetsområdet. En viktig del är också att implementera, informera, presentera, utbilda, skapa förståelse för informationssäkerhetsfrågorna i verksamheten. Vi är en växande organisation och har behov av stöd inom informationssäkerhetsområdet i rollen som "document controller". Du kommer även att arbeta med Sydvattens GDPR frågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom området eller dokumenterad erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi vill att du har flera års dokumenterad erfarenhet av arbete med informationssäkerhetsfrågor inom större organisationer. B-körkort är ett krav.

Sydvatten bedriver verksamhet som omfattas av säkerhetsskyddslagen. Vi ser därför gärna att du har vana vid hantering av säkerhetsskyddade upphandlingar (SUA) samt även har kunskap om NIS-lagen.

Du har mycket god samarbetsförmåga och är lyhörd för andras synpunkter och perspektiv. På ett naturligt sätt skapar du goda relationer med interna och externa samarbetspartners. Du är van att planera och organisera ditt arbete på ett metodiskt och strukturerat sätt, både självständigt och i team.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Anställning vid Sydvatten AB är säkerhetsklassad varvid en registerkontroll kommer att utföras innan anställning.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta säkerhets- och kvalitetschef Stefan Johnsson, tfn: 010-515 10 85.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Sydvatten AB gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2021-04-04. Löpande urval kan komma att ske.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sydvatten.se
Sista ansökningsdag 4 maj 2021 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sydvatten AB är ett kommunägt företag som producerar dricksvatten till nästan en miljon invånare i västra Skåne. Bolaget bildades 1966 och är i dag en av Sveriges största dricksvattenproducenter. Sydvatten äger och driver Bolmentunneln, de två vattenverken Ringsjöverket och Vombverket samt huvudledningssystemet för distributionen av dricksvatten. Genom samarbetet i Sydvatten kan de 17 delägarkommunerna garantera sina invånare, skolor, sjukhus och företag en säker, hållbar och kostnadseffektiv dricksvattenförsörjning.