Vi på Swerock satsar för fullt och söker nu en strukturerad och relationsskapande KMA-chef som vill vara med och bidra till vår verksamhet inom Swerock Sverige. Hos oss arbetar du tillsammans med engagerade och skickliga kollegor och har goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Välkommen till oss!

Om tjänsten

Att ha en ledande roll inom Swerock innebär både spännande och stundtals krävande utmaningar. Som KMA-chef hos oss kommer du att ansvara för Swerocks kvalitets-, miljö-, och arbetsmiljöfrågor, i nära samarbete med vår KMA-chef för Peab Asfalt. Du kommer att ha formellt personalansvar för ca tio medarbetare och rapporterar till vVd.

Ditt uppdrag i stort innebär att samordna och utveckla KMA-arbetet inom ramen för bolagets verksamhet samt bidrar med din kunskap om kvalitet, arbetsmiljö och miljö. Du kommer genom omvärldsbevakning säkerställa att vi följer lagar, förordningar samt certifieringar.

Du leder arbetet med att utvärdera och utveckla vårt ISO-certifierade verksamhetsledningssystem tillsammans med verksamheten. Vidare stödjer du verksamheten vid våra arbetsmiljö- och medbestämmande möten tillsammans med vVD, HR och våra fackliga organisationer.

I jobbet ingår även att
  • bidra med din kunskap inom miljö och ditt specialintresse för miljö
  • leda våra KMA-samordnare i deras dagliga utmaningar och utveckling, så att vi kan skapa värde tillsammans med verksamheten för våra kunder
Vi söker dig som
  • har högskoleutbildning inom kvalitet, miljö eller arbetsmiljö eller på annat sätt förvärvat goda kunskaper som vi bedömer som likvärdiga, samt har flerårig yrkeserfarenhet inom området
  • har goda kunskaper i svenska och engelska, samt har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • har B-körkort, då det förekommer resor i tjänsten
Rollen som KMA-chef kräver att du är strategisk, strukturerad och relationsskapande i ditt arbete. För att lyckas i rollen behöver du ha god kommunikativ förmåga och har lätt för att samarbeta. Vidare är du en prestigelös person som är engagerad och vill bidra till verksamhetens utveckling. Det är meriterande om du har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med svensk miljölagstiftning samt strategiskt miljöarbete. Du är kompetent och skicklig i din yrkesroll samt har tidigare chefserfarenhet.

Ansökan och övrig information

Klicka på "Sök tjänsten" nedan för att komma till vårt rekryteringssystem och söka jobbet som KMA-chef hos oss. Vänligen observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

Vid frågor är du välkommen att kontakta Stefan Axelsson vVD på telefonnummer 0733-848440 eller till Helen Dalgart, HR-chef på telefonnummer 0733-847442. Tillträde och placeringsort enligt överenskommelse. Rekryteringsprocessen kommer att startas upp efter ansökningstidens utgång, förstaintervjuer är planerade till vecka 34.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 15 aug 2021 (11 dagar kvar)