Underhållschef Malmö Airport

Underhållschef Malmö Airport

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Malmö Airports förändringsresa fortsätter och erbjuder nya och spännande utmaningar. För att lyckas med detta behöver vi förstärka vårt engagerade och duktiga team med en kommunikativ och utvecklingsorienterad ledare.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som vill vara med på en spännande omställningsresa mot hållbara flygplatser och ett hållbart resande.

Rollen som Underhållschef innebär ett helhetsansvar för underhållsenheten på Malmö Airport, både ur ett operativt och taktiskt perspektiv. Ansvaret sträcker sig över flygplatsens samtliga anläggningar och system såsom fastigheter, bagagesystem och bansystemet med tillhörande belysning som exempel. Du ansvarar för en detaljerad underhållsplan vilken syftar till att minimera oplanerade stopp och optimera underhållskostnaderna.

Som Underhållschef kommer du driva arbetet i tätt samarbete med den operativa driften av flygplatsen i syfte att förbättra och effektivisera flygplatsens processer. Du kommer också i nära samarbete med central förvaltningsstyrning utveckla och optimera arbetssätt, anläggningar och system i syfte att nå optimal livscykelkostnad. Vidare ingår personalansvar för 8 medarbetare.

Som underhållschef innehar du rollen som Maintenance officer inom ramen för certifikatet för flygplatshållaren EU139/2014.

Din profil

Vi söker dig som har minst 5 års ledarerfarenhet från liknande roll. Du har teknisk högskoleutbildning alternativt kunskap som förvärvats genom andra utbildningar eller arbetslivserfarenhet. Du har bred teknisk kompetens, gärna med ett specialistområde inom något av följande: Byggnad, mark, process eller energi. Du har god IT kunskap samt kunskap inom underhålls/affärssystem. Krav på god svenska och engelska i tal och skrift. Krav på B-körkort. Erfarenhet från arbete på flygplats med tekniska system är meriterande.

Du har mycket goda ledaregenskaper, är intresserad av att få människor att växa och ta ansvar samt har lätt för att engagera och skapa god kultur. Du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och har lätt för att skapa kontakter och bygga förtroende i organisationen.

Vidare ser vi att du har följande personliga egenskaper: pålitlig, engagerad, nytänkande, modig och välkomnande.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en möjlighet att forma en framgångsrik underhållsenhet där dina tankar och idéer om hur detta verkställs kan göra verklig skillnad. Vi erbjuder ett spännande och utvecklande arbete som spänner över många tekniska utmaningar.

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med puls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som ett hållbart företag. För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Heltid, tillsvidare. Urval sker löpande.

Tillträdesdatum: augusti 2021

Placeringsort: Malmö. Resor mellan Swedavias flygplatser kommer dock att förekomma.

Kontaktuppgifter: Andreas Ljungström, Avdelningschef Underhåll Sydväst, andreas.ljungstrom@swedavia.se , 073-8677354.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 23 maj 2021!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.