Ledare för grupp inom elteknik till Sweco i Malmö

Ledare för grupp inom elteknik till Sweco i Malmö

Vill du arbeta med hållbara transporter och leda en grupp av kompetenta järnvägskonsulter? Sweco söker nu en gruppchef till Malmö!

Arbetar du som uppdragsledare, teknikansvarig, samordnare, projekteringsledare eller liknande roll och vill ta nästa steg? Ta då chansen att leda en grupp inom elteknik och bli involverad i några av Sveriges mest intressanta järnvägsprojekt. Du som vill arbeta med klimatsmarta och hållbara transportlösningar har här en möjlighet. I rollen som gruppchef kommer du att bidra till vår vision att bli de mest respekterade konsulterna för infrastrukturprojekt. Du som vill arbeta i en roll där fokus ligger på medarbetarutveckling, vårdande av kundrelationer och skapande av affärer kommer trivas mycket bra hos oss.

Varmt välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Som Gruppchef på Sweco kommer du ges frihet att utveckla din grupp och affärsområde för att nå uppsatta mål. Du blir en del av ett starkt varumärke och ingår i ett nätverk av professionella tekniker och specialister, där erfarenhetsutbyte och teamarbete mellan kollegor är en naturlig del av arbetet. För att du ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i rollen, kommer du att ha ett stort utbyte av dina gruppchefskollegor. Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Du får möjlighet att vara med och skapa ett hållbart samhälle, genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling. I många projekt har vi ett brett ansvar över flera discipliner vilket ger dig en givande helhetssyn i infrastrukturprojekt.

Som anställd på Sweco har du många attraktiva förmåner så som bonusprogram, flexibla arbetstider, hälsovård, attraktivt pensionsupplägg, utbildningsmöjligheter och tillgång till fritidshus i bland annat Sälen och Åre.

Dina framtida arbetsuppgifter

Som ledare ansvarar du för en grupp om ca 10-15 personer inom elteknik. Gruppen arbetar med konsulttjänster inom elteknik för järnväg och anlitas för projektering, granskning och besiktning av olika elanläggningar. Vi ser stor marknadspotential och förväntar oss därför tjänsteutveckling och tillväxt inom gruppens verksamhetsområden.
  • Utveckla affärer och kundrelationer, både genom egen bearbetning och genom att öka kundnärvaron hos dina befintliga konsulter. Även anbudsarbete kommer att vara en del av dina arbetsuppgifter.
  • Personalansvar för dina konsulter där du genom ett lyhört ledarskap utvecklar, motiverar och inspirerar dina medarbetare.
  • Bidra med din kompetens inom infrastruktur. Beroende på din tekniska bakgrund kan det t.ex. innebära projektledning, besiktning, projektering eller granskning av handlingar. Som gruppchef är du belagd till ca 40%.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du får möjlighet att bli involverad i några av Sveriges mest intressanta järnvägsprojekt. Här i Södra Sverige kan vi nämna vårt ansvar att planering av nytt dubbelspår mellan Ängelholm och Helsingborg och högre upp i landet förnyar vi Sveriges mest trafikerade järnvägssträcka, Stockholm Centralstation. Vårt projekteringsarbete inom järnväg omfattar i huvudsak framtagning av system-, bygg- och förvaltningshandlingar samt förfrågningsunderlag och utredningsmaterial i tidiga skeden. Vi arbetar regionöverskridande i projekten och har därmed ett nationellt samarbete i många projekt. Då Sweco är etablerat i en rad europeiska länder erbjuds möjligheter till cross border samarbete.

Du kommer att utgå från kontoret på Drottningtorget i Malmö, men resor kommer att ingå i tjänsten, främst till våra kontor i Skåne, men resor till andra platser inom Sverige kommer att förekomma. Antalet övernattningar per år uppskattas till ca 10. Som gruppchef ingår du i regionledningen för Sweco Rail-bolaget tillsammans med tio gruppchefskollegor och rapporterar till regionchef.

VEM ÄR DU?

I rollen som gruppchef söker vi dig som har:
  • Erfarenhet som ledare. T ex uppdragsledare, projekteringsledare, teknikansvarig, samordnare, projektledare eller chef med personalansvar.
  • Förståelse för konsultaffären - gärna att du själv varit konsult på konsultbolag eller som egenföretagare
  • Kompetens inom infrastruktur eller elteknik/automation.
  • Relevant högskole- eller universitetsutbildning.
  • Då Sweco är en internationell och svenskverkande organisation krävs det goda kunskaper i både svenska och i engelska.
Som person trivs du i en bred roll med flera olika arbetsuppgifter där du, utöver kompetensutveckling av dina medarbetare, även får ha fokus på teknik och affärer.

För att trivas i denna roll har du en stark initiativförmåga och kan självständigt driva teams arbete framåt mot uppsatta mål. Du har en god förmåga att skapa relationer och är en god kommunikatör som andra har lätt att få förtroende för. Då man internt samarbetar mycket så kommer ditt effektiva sätt att arbeta med andra och din förmåga att dela med dig av kunskap här komma väl till pass.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
Mer info
Kontaktperson Angelina Nilsson
Telefon 0768384163
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Hemsida https://www.tng.se/
Sista ansökningsdag 1 feb (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech