PROJEKTERINGSLEDARE/LEAD ENGINEER TILL SWECO

PROJEKTERINGSLEDARE/LEAD ENGINEER TILL SWECO

Swecos industrikonsulter erbjuder tekniska lösningar och metoder åt industrisektorn. Tjänsteutbudet är brett och omfattar produktutveckling, produktionsoptimering och investeringsplanering.

Våra uppdrag
Tjänsteutbudet är brett och ett uppdrag kan innebära allt från ett par timmars konsultation till ett helhetsåtagande EPCM (Engineering, Procurement, Construction Management). Projekten kan innefatta projektledning, projektstöd i form av tidplanering, cost control, inköp och kvalitet, projektering och beräkningar inom teknikdisciplinerna processdesign, piping design, installationssamordning och funktionsprovning/comissioning.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig att vara en del i en unik miljö där vi sätter samman multidisciplinära projektgrupper för att driva totaltprojekt. Swecos bredd gör att när du jobbar hos oss får du tillgång till en ovärderlig kunskapsbank och en omfattande kollektiv kunskap. Vi har en stark marknadsposition i Skåne och jobbar med många av de ledande industribolagen i Sverige och Europa. Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Hos Sweco finns utrymme för nya idéer och inspiration för kreativa personer som ser möjligheterna och vill agera. Vi vill att du kliver fram och skapar den organisation du tillhör och verkar i. Vi kallar det medarbetarskap. Syftet är att alla medarbetares fulla potential ska komma till användning. Vi erbjuder dig en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.

Våra värdeord är nyfikenhet, engagemang och ansvar.

Din kommande roll
Din roll blir att ansvara för den del av projekteringen av en anläggning som berör rörkonstruktion/ anläggningskonstruktion samt beräkningar kopplade till denna i samtliga faser i ett projekt.

Är Du den vi söker?
Till vårt kontor i Malmö söker vi dig med gedigen erfarenhet inom Mek.- och rörkonstruktion Du har flerårig erfarenhet från konsultverksamhet och/eller industrin och kan även anta rollen som självgående projekt- /uppdragsledare. Vi söker dig som är utbildad Civil- eller högskoleingenjör.

Kvalifikationer:
 • Flerårig erfarenhet av att projektera rörledningar inom industrin
 • Erfarenhet av att leda andra ingenjörer
 • Erfarenhet av att driva egna frågor från start till mål.
 • Flerårig arbetslivserfarenhet från entreprenad-, beställar-, eller konsultverksamhet
 • Arbetslivserfarenhet från något av våra verktyg (Aveva PDMS/E3D/Diagrams eller Autodesk Plant 3D)
Meriterande:
 • Erfarenhet kring projektering av naturgas, biogas och vätgas
 • Erfarenhet kring projektering av medicinteknik
 • Kunskaper i programvara för planering (MS-project eller liknande)
 • Kunskaper i Tekla Structures
 • Stort och brett kontaktnät
 • Vana att koordinera
 • BAS-P-Certifiering
Vi sätter stort värde vid dina goda personliga egenskaper såsom din förmåga att kommunicera med både kunder och kollegor, din skicklighet i att leda och fördela resurser samt att du är en person som inger förtroende. Du är affärsmässig och kan du utveckla befintliga och nya affärer med våra kunder är det särskilt meriterande.

Ansökan
Urval sker löpande med paus under sommarsemestern.

#LI-RT

Kontaktinformation
Peter Berg, peter.berg@sweco.se, 076-8094928
Mer info
Kontaktperson Peter Berg
Telefon 076-8094928
Område Malmö stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 sept 2019 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 16 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 18,7 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.