Produktionsingenjör sökes till Icopal AB!

Produktionsingenjör sökes till Icopal AB!

Har du en högskole- eller civilingenjörsexamen i företrädesvis maskinteknik? Har du tidigare arbetat i produktionsmiljö? Då kan vi ha tjänsten för dig!

Information om uppdraget:

Icopal AB är en del av BMI Group, en kombination av Braas Monier och Icopal, som är Europas största tillverkare av produkter för tak med mer än 165 års erfarenhet. Icopal har ett brett sortiment med produkter för låglutande- och branta tak samt takavvattning och övriga produkter som skyddar huset mot vatten, fukt, värme, kyla, brand och radon. På produktionsanläggningen i Malmö produceras tätskiktsprodukter av bitumen.

Nu söker vi för Icopals räkning en produktionsingenjör till fabriken i Malmö. Som produktionsingenjör kommer du tillhöra ett jordnära team som inte är rädda för att ta i när det behövs och som trivs i en produktionsnära miljö. På anläggningen i Malmö är vi idag ett 60-tal kollegor, både tjänstemän och kollektivanställda. Många av oss har varit kollegor sedan lång tid tillbaka och känner varandra väl. Vi arbetar hårt för att skapa en säker och sund arbetsmiljö där vi har högt i tak och där alla tar ett gemensamt ansvar för produktionen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • Praktisk problemlösning kring produktions- och produktrelaterade problem
  • Konstruktion av produktionsprocesser och produktionsutrustningar. Viss egen tillverkning kan förekomma
  • Ansvar för förbättringsarbete, processbevakning och underhåll knutet till befintliga produktionsprocesser
  • Upprätta och underhålla processdokumentation i form av styrplaner
  • Upprätta arbetsinstruktioner och utrustningsdokumentation
  • Se över och lyfta produktionsceller för att öka tillverkningskapaciteten.
Tjänsten är en heltidstjänst med start efter överenskommelse, gärna redan januari 2019. Rekryteringsprocessen sker via StudentConsulting.

Detta söker vi:

För att vara aktuell för tjänsten ser vi har du har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom maskinteknik. Inriktning mot produktion/LEAN är mycket meriterande, exempelvis i ditt examensarbete. Du har ett par års erfarenhet från arbete i produktionsmiljö. Om du har kommit i kontakt med AutoCAD eller styrsystem är det ett plus i kanten, dock är det inte ett krav för tjänsten.

Som person är du analytisk och trivs bäst i situationer där du får utreda och ifrågasätta. Du är orädd för att själv sätta dig in i produktionen och prata med de som är närmast produkterna för att kunna sätta dig in i alla delar av verksamheten. Att ta egna initiativ ser du som en självklarhet. Slutligen har du givetvis ett stort intresse för produktionsmiljöer och problemlösning. Flytande kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Sökord: Produktion, Produktionsingenjör, Ingenjör, Maskinteknik, Maskin, LEAN, Icopal, AutoCad.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande 
rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på unga i karriären. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi 10 000+ tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.se