Kreativ utvecklingschef Kids till kontoret i Malmö

Kreativ utvecklingschef Kids till kontoret i Malmö

Ett sällsynt tillfälle att få leda den kreativa utvecklingen av några av Sveriges mest älskade barnvarumärken och produkter.

Är du en kreativ och framåtriktad ledare som brinner för barns lek och inlärning? Vill du vara med och utveckla nya, spännande barnprodukter och koncept? Vill du spendera dagarna med fantastiska kollegor och karaktärer som Bamse, Pippi och Kalle Anka? Då är detta jobb för dig!

Story House Egmont utvecklar varje år mängder av nya produkter för barn och unga. Vi är marknadsledande på licensierade tidningar, böcker, spel, pussel och aktivitetsprodukter och samarbetar med Bamseförlaget, Astrid Lindgren Company, Disney, Paramount och flera andra lokala och globala licensgivare. Som ledare för det kreativa teamet kommer du att vara involverad i alla delar som rör varumärkes- och produktutveckling inom affärsområdet Kärnan, och inte minst -varumärket Bamse.

Tjänsten

I din roll som utvecklingschef kommer du att driva den kreativa processen och utvecklingen av koncept, produkter och varumärken. En stor del av din tid fokuserar du även på att vidareutveckla och stärka affären med våra externa partners. Du leder ett team på fyra seniora redaktörer, produktutvecklare och AD. Det innebär att du är ansvarig för dina medarbetares leverans och utveckling och har som viktig uppgift att främja ett positivt, kreativt och produktivt arbetsklimat.

Din profil

Som person har du en stark kreativ ådra, är framåtriktad, trivs med stort ansvar och frihet i ditt arbete, och får näring av att se dina medarbetare växa och utvecklas. Du gillar att tänka nytt och annorlunda och vågar bryta gamla vanemönster, men gillar samtidigt struktur och ordning. Du trivs bäst med att arbeta i team, men är van att leverera såväl operativt som strategiskt på egen hand, och kan ta snabba beslut när det behövs. Du initierar nya projekt och ser till att ro dem i hamn, och tvekar inte att rycka in med stöttande punktinsatser där det behövs. Du har bra koll och en naturlig nyfikenhet på de senaste trenderna inom vår bransch (media) och målgrupp.

Vi ser gärna att du har följande kvalifikationer:
  • Ledarskapserfarenhet
  • Erfarenhet av att utveckla starka varumärken i konsumentled för barn.
  • Erfarenhet av att driva och leda projekt med budgetansvar.
  • Är bra på att kommunicera både internt och med externa samarbetspartners.
  • Digital kompetens
  • Mycket goda kunskaper i svenskt skriftspråk
  • Flytande i engelska språket
Dunderstarka och snälla varumärken

Bamse är ett av Sveriges absolut mest populära barnvarumärke. Story House Egmont har i över 30 år haft förmånen att förvalta och utveckla det magiska Bamse-universumet i skaparen Rune Andréassons anda. Alltid med de fantastiska berättelserna och karaktärerna i centrum. Och alltid med de positiva, humanistiska värderingarna som en viktig kompass för såväl vårt dagliga arbete och teamwork, som för våra olika samarbeten och partnerskap.

Kärnan har genomsyrats av kreativitet, kvalitet, innovation och lekfullt lärande i över 70 år. Kärnan är ett av Sveriges mest traditionsrika pyssel-, pussel- och spelvarumärken och har underhållit flera generationer av svenskar. Kärnans breda sortiment av böcker, leksaker, spel, pyssel och pussel innefattar barnfigurer och varumärke som Bamse, Pippi, Emil, Alfons Åberg, Barbie, Babblarna, My Little Pony, Bilar och mycket mer. Kärnans produkter säljs både i dagligvaruhandeln, leksaksbutiker, i bokhandeln, samt hos olika näthandlare.

Livet hos Story House Egmont - en del av något större

Vi som jobbar inom Story House Egmont står för kreativitet, långsiktighet och öppenhet. Vi jobbar i team och hjälper och stöttar varandra för att tillsammans utveckla de bästa berättelserna och produkterna.

Vi välkomnar kompetenta, drivna och innovativa människor. Lika viktigt är att du är snäll, positiv och gillar olikheter.

Som medarbetare i en av Sveriges ledande medieverksamheter är du också en del av något större. Egmont är en internationell och expansiv mediekoncern fylld av passionerade och kompetenta människor med olika bakgrunder, kunskaper och erfarenheter.

Vi bjuder in till inspirerande seminarier och sociala tillställningar, vi månar om hälsa och friskvård och erbjuder ett flertal attraktiva personalförmåner.

Egmont är en helägd stiftelse som verkar utifrån ett dubbelt syfte: att utveckla verksamheten och att stötta utsatta barn och unga. Som anställd i Egmont är du med och ger tillbaka till samhället och skapar förutsättningar för ett bra liv för nästa generation.


Ett jobb för dig? Ansök redan idag!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Organisationsutveckling, Media, Kultur & Design, Publicering
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 okt 2022 (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Story House Egmont är ett av Nordens ledande och mest traditionsrika medieföretag. Vi är passionerade historieberättare och står bakom några av landets populäraste varumärken. Inom våra tre huvudområden - Media, E-commerce och Agencies - utvecklar vi engagerande innehåll, högkvalitativa produkter, innovativa tjänster och personliga mötesplatser. Vår ägare är den nordiska mediekoncernen Egmont tillsammans med Nordisk Film, TV 2 i Norge och det danska bokförlaget Lindhardt og Ringhof. Egmont är en stiftelse som varje år delar ut en stor del av sitt överskott för att stötta utsatta barn och ungdomar.

We bring stories to life.