International Area Sales Manager - SDX

International Area Sales Manager - SDX

Bakgrund

Standardbox AB ingår sedan 2011 i företagsgruppen Idesta. Idesta erbjuder produkter och lösningar inom köksutrustning där den gemensamma nämnaren är kvalitet och lång erfarenhet.

Sedan företaget togs över 2011 har det utvecklats starkt och försäljningen har vuxit genom bl.a. en kraftigt ökad export. All försäljning utanför Sverige sker via distributörer och företaget ser fortsatt stor potential på flera marknader internationellt.

SDX söker en International Area Sales Manager som vill ta nästa steg och bidra till SDXs framgångar på en global marknad. För dig som vill jobba för ett svenskt framgångsrikt företag är detta en spännande utmaning, där du får sälja svensktillverkade kvalitetsprodukter och representera ett starkt varumärke.

Arbetsbeskrivning

I rollen som International Area Sales Manager rapporterar du direkt till företagets VD. Du kommer att ha många olika kontaktytor och ansvarsområden. Det betyder att du framför allt gillar kundmötet och tycker om att bygga relationer. Samtidigt är du professionell i ditt förhållningssätt, kunnig och snabb med att återkoppla, och du kan se när och var du behöver rycka in och kavla upp ärmarna. Du skapar möjligheter och ser också vilka förändringar som behöver göras. Du har en hög social förmåga och är en duktig kommunikatör som kan möta människor, där du både kan lyssna och ta plats i ett möte. Du kommer att utgå från vårt kontor i Malmö.

Specifika arbetsuppgifter

· Eget ansvar för flera internationella marknader
· Utveckla distributionen på befintliga marknader
· Bygga upp distributionen på nya marknader
· Utbildning av säljare hos distributör/återförsäljare
· Utbildning och bearbetning av föreskrivande led
· Självständigt jobba i hela säljprocessen
· Analys av marknader, marknadssegment och distributörer
· Vara delaktig i framtagande av kampanjer, aktiviteter, mässor m.m.
· Sambesök hos slutkund med distributörens säljare
· Arrangera och arbeta på mässor

Önskvärd profil

Vi söker dig som har erfarenhet av B2B försäljning. Som person är du analytisk och affärsorienterad samtidigt som du är uthållig och har en god portion tålamod. Du förstår att framgångsrika affärer tar tid och du arbetar självständigt mot dina mål. Du lockas av möjligheten att få arbeta på en internationell marknad och är införstådd med att rollen innebär 80-100 resdagar per år, där du kan vara utomlands på egen hand i längre perioder. För att bli framgångsrik i rollen behöver du också vara strukturerad och ha egen stark motivation som driver dig framåt

Specifika kunskapskrav:

· Erfarenhet av kvalificerad B2B försäljning
· Vana av att arbeta självständigt
· Välplanerat och strukturerat arbetssätt med vana att arbeta i affärs- och CRM-system
· Svenska och engelska på hög affärsmässig nivå, gärna i kombination med ytterligare språkkunskaper
· Internationell erfarenhet är meriterande men inte ett krav

Övrigt

Placeringsort: Malmö alternativt Sölvesborg

Urval och intervjuer sker löpande varför vi gärna ser att du skickar in din ansökan snarast.

I denna rekrytering samarbetar Standardbox AB med Kandidathuset. För frågor om tjänsten vänligen kontakta ansvarig konsult, Mats Johansson, mats.johansson@kandidathuset.se
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://sdx.se
Sista ansökningsdag 12 feb (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SDX® utvecklar och tillverkar produkter för transport av kalla och varma livsmedel under det registrerade varumärket THERMOBOX®.

Vårt mål är att matgästen skall få så god mat som möjligt. Hur den lagas kan vi inte påverka, men det är vårt jobb att göra transporten så skonsam som möjligt. Den konsten har vi förfinat i 50 år. I varje detalj söker vi ständigt efter möjligheter till förbättringar. Det kan gälla styrka, livslängd, hygien, elektronik, ergonomi, isolering och ekonomi.

Utmärkande för SDX är hög kvalitet i varje detalj, kontinuerlig produktutveckling och personlig service.

Idag är Standardbox marknadsledande i Norden och omsätter 50 msek. Företaget har 30 anställda med tillverkning i Sölvesborg och försäljningskontor i Malmö.