Distriktschef, affärsområde Restaurang

Distriktschef, affärsområde Restaurang

Vill du hjälpa oss att ta restaurangaffären till nästa nivå?

Vi söker en distriktschef för vårt affärsområde Restaurang i region Sydväst, med placeringsort i Malmö. Antar du utmaningen blir du drivande i att utveckla Spendrups kundrelationer och affärer med alla restauranger inom ditt ansvarsområde, i region Sydväst.
Inom försäljningsdivision Restaurang på Spendrups är vi cirka 120 engagerade och drivna medarbetare som är med och bygger upp framgångsrika kundrelationer och affärer. Som team kännetecknas vi av att vara affärsmässiga, prestigelösa och gillar att ha roligt på jobbet!

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Ditt uppdrag:
I din roll som distriktschef arbetar du självständigt med att bearbeta ditt distrikt. Du rapporterar till regionala försäljningschefen för region Sydväst. Ditt engagemang sträcker sig från att söka upp nya kunder till att utveckla ingångna affärer och affärsrelationer på restaurangmarkanden. Du utgår från Spendrups kontor i Malmö och ditt huvudsakliga distrikt i Malmö. Tjänsten innebär inte personalansvar. Resor i tjänsten förekommer.

Dina viktigaste ansvarsområden:
 • Utveckla samt förvalta relationer med kunder på restaurangmarknaden
 • Resultat-, budget- och kundansvar för ditt distrikt
 • Ansvar för att prospektera och avtala nya kunder samt följa upp ingångna avtal
 • Utveckla våra gemensamma affärer med kunderna, vilket innefattar; avtalsprocess, merförsäljning, finansiering, koncept-affärsutveckling till gagn för båda parter
Vi vill att du har:
 • Eftergymnasial utbildning inom försäljning eller ekonomi tex IHM, eller liknande.
 • Dokumenterad erfarenhet av affärsförhandlingar och kan redogöra för affärsframgångar
 • Dokumenterat framgångsrik B2B försäljning med resultatansvar, minimum 2 år
 • Erfarenhet av, samt nätverk inom, restaurangbranschen är meriterande
 • För att lyckas i rollen behövs hög grad av "affärsmannaskap" där vi värdesätter erfarenhet och kunskap om att fatta rätt beslut för att driva de bästa affärsresultaten för dig och dina kunder och att kunna stänga en affär.
 • Van användare av olika digitala tjänster, CRM samt Officepaketet
 • Körkort, då resor ingår i tjänsten
Personliga egenskaper som vi tror behövs i den här rollen:

Som person har du starkt eget driv, ett affärsmässigt tänk och vet att nöjda kunder skapas genom bra leveranser och goda relationer. Du är målmedveten, uthållig och drivs av att arbeta resultatinriktat. Du drivs av att göra affärer och har en hög social kompetens som präglas av öppenhet. I tjänsten är det viktigt att du är självgående men gillar också att tillhöra ett team där samverkan och prestigelöshet är framgångsfaktorer.

Din ansökan

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser, erfarenheter och resultat på ett utförligt sätt. Vi kommer att gå igenom ansökningarna efter hand och intervjuer sker löpande.

Vi på Spendrups strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar verksamheten.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kan omfattas av en bakgrundskontroll.
Samtliga tjänster på Spendrups omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: 18 november

Varaktighet/arbetstid: Heltid/tillsvidare

Placeringsort: Malmö

För mer information om tjänsten: Anna Lindqvist, chef rekrytering & employer brand, 0733589288

Välkommen in!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 nov (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har cirka 1000 medarbetare och omsätter cirka 3,5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.