Teknisk rådgivare

Teknisk rådgivare

Teknisk rådgivare till återförsäljare
Vi söker en byggtekniskt kunnig medarbetare till Solarlux Scandinavia AB i Malmö, för rekrytering.

Arbetsuppgifter:

På Solarlux tillhör du ett engagerat team på tre personer, som arbetar mot företagets skandinaviska marknad. Du kommer att arbeta i en tekniskt rådgivande roll gentemot Solarlux återförsäljare i Sverige, Danmark och Norge, med både praktiska och administrativa uppgifter. Kontakterna och ärendena hanteras både över telefon, mail och på plats hos återförsäljare eller slutkund i respektive land.

Dina ansvar och arbetsuppgifter blir att;
  • utbilda återförsäljare i montering av Solarlux produkter,
  • bistå återförsäljare med mätning ute hos slutkund,
  • teknisk rådgivning till återförsäljare,
  • bedöma och hantera reklamations- och serviceärenden,
  • kontakt med Tyskland i tekniska frågeställningar,
  • andra förekommande serviceuppgifter kopplade till kontoret.
Tjänsten innebär en del resdagar med övernattning i Sverige, Danmark och Norge och du utgår från kontoret i Malmö. Introduktion sker i Malmö samt i Tyskland, där du får se produktionen och lära dig produkterna.

Kompetens, erfarenhet och personliga egenskaper:

Vi söker dig som är tekniskt orienterad och praktiskt lagd och som trivs i en roll med mycket kundkontakter och resor. Troligtvis har du bakgrund inom byggbranschen, exempelvis som säljare inom fackhandeln eller som hantverkare, och är kunnig inom byggkonstruktion och/eller fönster och fasad. Du kan läsa ritningar och har förståelse för tekniska lösningar och produkter, såväl praktiskt som teoretiskt.

Då rollen innebär mycket kundkontakter, utbildning och rådgivning är det viktigt att du är utåtriktad, kundorienterad och kommunikativ. Du är serviceinriktad och har pedagogiska färdigheter samt lätt för att skapa förtroende. Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med huvudkontoret i Tyskland är det en stor fördel om du förstår och kan uttrycka dig på tyska. Svenska och engelska behärskar du obehindrat i både tal och skrift. Förståelse för danska och/eller norska är meriterande.

På Solarlux ser vi gärna att du tar ansvar och initiativ samt är flexibel och prestigelös inför olika arbetsuppgifter.

Körkort är ett krav och i tjänsten ingår servicebil.

Ansök:

I denna rekrytering samarbetar Solarlux med JKS Sverige. Du söker tjänsten via ansökningslänken med registrerat CV på www.jksgroup.se. Skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, då vi arbetar med ett löpande urval. Har du frågor om tjänsten är du givetvis välkommen att kontakta rekryteringskonsult Frida Borg på telefonnummer: +46 40-10 12 19.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Frida Borg
Telefon 040-10 12 19
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av JKS Sverige AB
Hemsida http://www.jksgroup.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Företaget grundades 1983 i Bissendorf i Niedersachsen och är i dag marknadsledande inom vikväggar i glas och glaskonstruktioner. Företagets grundare och ägare Herbert Holtgreife ställer höga krav på produkternas design och kvalitet samt energieffektivitet. Solarlux används även av arkitekter och planerare utomlands – exportkvoten utgör omkring 50 procent av företagets resultat.