Financial Controller till Smurfit Kappa

Financial Controller till Smurfit Kappa

Smurfit Kappa Sverige AB söker nu en Financial Controller till huvudkontoret i Eslöv. Vi erbjuder en bred, spännande och utvecklande roll innehållande redovisning, analys samt även skattefrågor. Den här tjänsten passar dig som har arbetat som revisor i några år och vill ta ditt nästa steg, alternativt har erfarenhet av en liknande roll som Financial Controller eller kvalificerad redovisningsekonom. Vi ser gärna att du har erfarenhet från tillverkningsindustri, och vill ha en ny utmaning.

På Smurfit Kappa erbjuds du en dynamisk och positiv miljö med engagerade kollegor som brinner för bolaget och dess produkter. Som Financial Controller ingår du i ekonomiavdelningen och rapporterar till Finance Manager. Tjänsten innebär även internationella kontakter. Som Financial Controller blir du en del av laget som fortsätter driva och utveckla Smurfit Kappas ekonomifunktion och det är en roll med goda möjligheter att på sikt växa inom organisationen.

Huvudsakliga ansvarsområden:
  • Övergripande redovisningsansvar
  • Bokslutsarbete enligt IFRS
  • Resultatanalyser
  • Delaktig i budget och prognosprocesser
  • Skatt och momsfrågor
  • Intern kontroll
  • Personalkostnader inkl. pensionsberäkningar
  • Årsredovisning
Vem är du?
För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du är civilekonom och har ett stort intresse och goda kunskaper inom redovisning. Det är även meriterande om du har god förståelse för skattefrågor. Du har kunskap inom IFRS från internationella koncerner och behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Du har generellt goda systemkunskaper, gärna har erfarenhet från större affärssystem såsom SAP och ser system som ett viktigt stöd i det dagliga arbetet.

För att trivas i rollen är du en kommunikativ person med god samarbetsförmåga och som stimuleras av ett högt tempo. Tjänsten innebär interaktion med många delar inom bolaget såväl som externt. Det är därför viktigt att du trivs med att interagera och kommunicera med olika människor på olika funktioner och nivåer. Du är flexibel och drivs av viljan att förstå och analysera. Utöver detta är du en teamspelare med starkt driv, engagemang och ett stort intresse för affärer.

Har vi väckt ditt intresse?
Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar Smurfit Kappa med Mpya Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Kristina Bennet på tel. 0703-755075, kristina.bennet@mpya.se eller Per Cato på tel. 0703-009729, per.cato@mpya.se.

Ansökan sker via www.mpyafinance.se.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Smurfit Kappa Sverige, med sina 11 produktionsenheter och 700 anställda, är marknadsledande aktör på den svenska wellpappsmarknaden. Med fokus på innovation, hållbarhet och effektivitet förser vi dagligdags våra kunder med förstklassiga produkter i wellpapp och solidboard. Smurfit Kappa Sverige ingår i Smurfit Kappa Group ( FTSE 100 bolag), en av världens största och ledande aktörer inom förpackningsbranschen. Med sin heltäckande produktflora, och råmaterialförsörjning i egen regi, finns vi på ca 350 plaster inom 35 länder, och sysselsätter 46 000 personer. www.smurfitkappa.com