Kommersiell Chef Asfalt - Skåne

Om jobbet

Skanska Asfalt och Betong är ett av Sveriges ledande företag inom asfalt, betong, bergmaterial, drift och underhåll av vägar samt maskinuthyrning. Vi är ett helägt dotterbolag inom Skanska Sverige AB.

Vår verksamhet inom asfalt tillverkar asfalt och utför beläggningsentreprenader i Sverige, Norge och Finland. I Sverige är vi en ledande aktör med 31 asfaltverk, mer än 100 läggarlag och ca 800 anställda.

Nu söker vi nytänkande och affärsmässig Kommersiell chef till vår asfaltsverksamhet i Skåne!

Som kommersiell chef är du nyckelperson för att hantera större samt komplexa kontrakt. Du är ett mycket viktigt stöd för vår områdeschef i att arbeta med kontrakten mot våra kunder och leverantörer. Du har mandatet att träffa överenskommelser och avtal med kunder och leverantörer. Du är med från tidigt skede vid kalkylering, riskanalys, anbudslämning till leverans och uppföljning.

Du ansvarar också för:
 • Att planera, leda och styra det kommersiella arbetet i större samt komplexa kontrakt
 • Att styra mot uppsatta lönsamhetsmål (målkort) och övriga mål
 • Kontraktsfrågor
 • Att arbeta med merförsäljning i projekt
 • Inköpsstrategi och större inköp
 • Avstämning och prognos för större uppdrag
 • Erfarenhetsåterföring från projekten
Produktionscheferna har det huvudsakliga ansvaret för att planera, driva och styra den dagliga produktionen.
Placering är på något av våra kontor i det geografiska området.

Affär, kund och engagemang är dina ledord!

Du har flerårig erfarenhet av framgångsrika entreprenadprojekt och du brinner för att skapa relationer med kunden som resulterar i "win-win" situationer.

Ditt affärssinne är välutvecklat och du har ett helhetsperspektiv som gör att du kan ta ansvar för att driva många projekt parallellt. Du tar dig an uppgifter med stort engagemang och har förmågan att inspirera andra till affärsmässighet och samverkan. Att planera, strukturera och följa upp är det naturligaste i världen för dig och tillhör också dina styrkor.

Du har också:
 • Minst 5 års erfarenhet inom projektledning av entreprenaduppdrag, eller som produktionschef/platschef inom väg-, anläggnings- eller entreprenadprojekt
 • Utmärkt kommunikationsförmåga i tal såväl som i skrift
 • Goda IT kunskaper
 • Bra språkkunskaper i svenska och engelska
 • Körkort, vilket underlättar då det förekommer en del resor i tjänsten.
Ansök senast 13 augusti! Eller varför inte redan i dag?

Vi arbetar löpande med rekryteringen, så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt. Du söker genom att registrera ditt CV och personliga brev.

Om du har frågor om tjänsten får du gärna kontakta rekryterande chef Mikael Berg på 010-448 92 61.

Mer information om vår asfaltverksamhet hittar du på vår hemsida http://www.skanska.se/asfalt samt på länken nedan https://www.youtube.com/watch?v=fzy3xdzFk14

Välkommen till Skanska!
Jobbfakta
Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 aug

Om företaget

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler. I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2013 till cirka 33 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2013 cirka 1600 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.