Produktutvecklingschef till trevligt företag i Ängelholm

Produktutvecklingschef till trevligt företag i Ängelholm

Brinner du för produktutveckling, personalledning och vill arbeta på ett marknadsledande företag i en bransch med högt tempo? Då kan vi ha drömjobbet för dig!
Skånska Byggvaror är inne i ett mycket intressant skede där vi kombinerar tradition med förnyelse. Som ledare för utvecklingsavdelningen blir du en viktig kugge i vår framtida expansion.

Om tjänsten

För att ta oss till nästa nivå, rekryterar vi nu en Produktutvecklingschef som kommer ansvara för utveckling av helt nya produkter så väl som justeringar, anpassningar och nya detaljlösningar i vårt befintliga sortiment. Rollinnehavaren kommer dessutom ansvara för att produktutvecklingsteamet kravställer och säkerställer att våra produktkrav möts samt att de tillser att produkterna uppfyller marknadsspecifika myndighetskrav.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
  • Leda och utveckla produktutvecklingsorganisationen och dess medarbetare samt vara länken mellan sortimentsansvariga och konstruktör såväl som egen med produktion eller leverantör
  • Koordinera och driva produktprojekt inom teamet såväl som med övriga medverkande/avdelningar i projekten
  • Produkttekniskt ansvar inom material, konstruktion, produkt- och lagkrav samt produktdokumentation/produktblad både internt/externt, kopplad till aktuellt sortiment och försäljningsmarknader. Träffa produkttekniska överenskommelser avseende produkter.
  • Samordna och koordinera framtagning/uppdatering av monterings-anvisningar
  • Vara stöd i tekniska frågor mellan inköp och externa samarbetspartners; leverantörer, konsulter och andra externa parter, i produktfrågor
  • Ansvara för produkt- och materialtester, tekniskdokumentation och certifiering
I rollen ansvarar du också för att prioritera arbetet så att mål för planerade lanseringar uppfylls inom satta tidsramar samt att produkterna ständigt förbättras utifrån målsättningen att öka kundnöjdheten.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant teknisk högskole- eller universitetsutbildning, såsom exempelvis inom bygg/konstruktion. Du kan också ha förvärvat motsvarande kunskap genom olika arbetslivserfarenheter. Genom tidigare arbeten har du en stor erfarenhet av produktutveckling och bred kompetens inom konstruktion och behärskar själv någon typ av CAD/ritprogram. För dig är det självklart att nogrnannt sätta dig in i, och förstå, produktutvecklingsprocessen samt vikten av att följa denna Du har dokumenterad rerfarenhet av att leda projekt,i att sätta mål, genomföra uppföljningsarbete, skriftlig projektuppföljning. Du har även en god förståesle för gör det själv-marknaden.

Om verksamheten

Skånska Byggvaror har siktet på att bli marknadsledande inom Garden Living och är redan idag störst i Sverige på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror är ett lönsamt, onlinebaserat nordiskt bolag som erbjuder ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform som har över sex miljoner besök årligen.
Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från postorderförsäljare till etablerat omnichannel bolag med 12 butiker, åtta i Sverige och fyra i Norge samt nordisk webb. Nu fokuserar Skånska Byggvaror på att utveckla sin kärnverksamhet Garden Living med en stark portfölj av egna produkter, en egen unik infrastruktur för e-handel och bygger på sina styrkor för att driva lönsam tillväxt och expandera till en modernare marknadsledare.

Skånska Byggvaror är idag är 170 medarbetare i Sverige och Norge, med huvudkontoret i Solna. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group.
Mer info
Kontaktperson Gerhard Fransson
Telefon 0720-780021
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Media, Kultur & Design
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 20 okt 2019 (6 dagar kvar)