Accountant till Skånemejerier och Lactalis i Malmö

Accountant till Skånemejerier och Lactalis i Malmö

På Skånemejerier erbjuds du det bästa av två världar. Totalansvaret för redovisningen för dina bolag samtidigt som du ingår i ett redovisningsteam och har ett gott gäng med kollegor runt dig som gör precis det du gör. Maximalt med kunskapsutbyte alltså. Du är varmt välkommen till ett av Skånes trevligaste redovisningsteam, där alla hjälps åt och värnar om varandra.

Detta är rollen för dig som trivs med att arbeta högt och lågt i en internationell och mångkulturell organisation där utrymme ges att vara den man är. Här finns förståelse för att man har ett liv även utanför jobbet och du erbjuds balans i livet.

Tjänsten är belägen i nyrenoverade lokaler i Malmö och du rapporterar till Sr. Accounting Manager Therése Svensson. En uppskattad och omtyckt ledare som alltid sätter teamet i första rummet. Under samma tak sitter också hela den Nordiska SSC funktionen, vilken ekonomiavdelningen är en del av, samt flertalet av Skånemejeriers huvudkontorsfunktioner.

Dina huvudsakliga ansvarsområden:
  • Ansvarig för månads - och årsbokslut samt årsredovisning för ett eller ett par legala bolag i Sverige, i detta fall Kristianstad Mejeri och Kristianstad Ostförädling
  • Månads/kvartals och årsvis rapportering i Hyperion till Lactalis Group
  • Löpande bokföring, avstämningar, skatt, moms och intrastat
  • Se över och vara delaktig i att uppdatera processer kring intern kontroll
  • Ansvarig för att lokala lagar och regler efterföljs
  • Accounting-avdelningens första kontaktperson internt för dina bolag
Vem söker vi?

Du har minst 3 års erfarenhet som redovisningsekonom alternativt redovisningskonsult och tycker det är inspirerande att få lära dig nya saker. Som person är du prestigelös och positiv och din flexibilitet gör att du trivs med förändringar. Du har bra förståelse för bokslutsprocessen och tycker om att ha totalansvaret för dina bolag. En teamplayer som drivs av att föra arbetet framåt. Du har eftergymnasial utbildning inom ekonomi och trivs med ditt jobb inom redovisning. Du bör ha goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Har vi fångat ditt intresse?

Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt! I den här rekryteringen samarbetar Skånemejerier med MPYA Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Johanna Andersson på tel. 070-6555730 eller johanna.andersson@mpya.se eller Kristina Bennet 070-3755075 kristina.bennet@mpya.se

Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

På Skånemejerier arbetar vi för en säker, god och drogfri arbetsmiljö. Externa slutkandidater till tjänsten kommer därför att bli ombedda att presentera ett utdrag ur belastningsregistret, genomföra ett drogtest samt i förekommande fall erbjudas hälsoundersökning på vår Företagshälsovård. Som en del i vårt förebyggande arbete så genomför vi även slumpvisa alkohol- och drogtester.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skånemejerier är det ledande mejeriföretaget i södra Sverige, en utmanare nationellt och en del av världens största mejerikoncern Lactalis. Vi är ett företag som värnar om värdena i det närproducerade och styrkorna i att samarbeta globalt. Vägledda av ambition, engagemang och enkelhet arbetar alla våra medarbetare mot samma mål - att utveckla och producera riktigt bra mat som både smakar och gör gott.

I vårt sortiment finns närproducerade mejerivaror, Sveriges mest köpta juice och ostspecialiteter från Sverige och Europa, under ett paraply av älskade och välkända varumärken.

Vår vision är att bli Sveriges mest hållbara mejeri, och då handlar det inte bara om att erbjuda produkter som är bra för både människa, djur och miljö, utan också om att vara en hållbar arbetsplats. Vi värnar om arbetsglädje, gott ledarskap, givande samarbeten och en välkomnande, stabil och inkluderande arbetsmiljö. Redan tidigt i karriären får du möjlighet att utveckla din expertis, ta egna initiativ och påverka vår gemensamma väg framåt.

Vi har fötterna i den skånska myllan men blicken ut mot världen. Här får du tillgång till ett internationellt nätverk med 85 000 kollegor i nästan 100 länder. Beroende på vilken roll du har hos oss kan du ha utbyte med kollegor i Frankrike, Sydafrika eller Australien.

Välkommen till Skånemejerier!