Team Lead Software Development

Team Lead Software Development

Till en ny roll söker vi nu dig som är erfaren inom både utveckling och ledning av team och trivs i en föränderlig och nytänkande miljö. På Doro hjälper vi seniorer att leva ett bättre liv genom smarta tjänster och digitala trygghetslösningar. Din passion ligger både i att skapa välfungerande team och få jobba med nya teknologier och innovativa tjänster. Du börjar hos oss i ett intressant skede där vi har påbörjat en transformationsresa och du får vara med och påverka och bidra tillett stort värde för vår verksamhet och våra kunder.


DIN NYA UTMANING

I den här rollen ansvarar du för att leda, driva och inspirera teamet som arbetar med mjukvaruutveckling och projektledning. Systemmiljön som du kommer arbeta med spänner över hela verksamheten och innefattar allt från tekniken som styr larmcentralerna till mobila applikationer, webbtjänster och nya smarta tjänster som ex. utvecklas med cloud- och .NET-teknologier, sensorteknik, maskininlärning, bluetooth- och wi-fi-teknologier m.m.

Då vi är en mindre organisation är det viktigt att du trivs i en bred roll och agerar utifrån verksamhetens behov, affär samt målgrupp. Du kommer bygga och förstärka teamet med nya kollegor, coacha och introducera samt stötta i moderna arbetssätt och metoder. Du arbetar även med våra externa partners där en stor del av utvecklingen sker. Du är involverad i framtagande av kravspecifikationer, projektstyrning och uppföljning av leverans och mjukvara. Att bidra i det strategiska arbetet är en annan viktig del av din roll, ex. hur vi ska utveckla nya tjänster, hantera integrationer och paketeraoch anamma nya teknologier.

VEM ÄR DU?

För den här rollen söker vi dig som har erfarenhet från utveckling samt ledning och coachning av team. Din passion ligger både i att driva människor och teknik framåt. Då vi har en bred systemmiljö är det positivt om du har erfarenhet från olika applikationer och teknologier, ex. .NET, C#, SQL, Linux och Android/iOS. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av smarta hemlösningar, IoT, kommunikationsteknik och/eller cloud. Vi lägger stort värde vid dina personliga egenskaper och för att trivas hos oss tror vi att du har en stark drivkraft, är nyfiken, social och prestigelös. Du inkluderar andra och har lätt för att bygga goda relationer. Du trivs i förändringar, kan skapa struktur för både dig och dina medarbetare samt är prestations- och lösningsinriktad.
Mer info
Kontaktperson Jenny Nilsson
Telefon 070-3018279
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Data & IT, Utvecklare, IT-Chef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sigmarecruit.se/jobb/
Sista ansökningsdag 31 jan (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Doro AB utvecklar tjänster och telekomprodukter för seniorer så att de kan leva ett fullt och rikt liv. Förutom positionen som global marknadsledare i sin kategori - telekom för seniorer - erbjuder Doro även en bred portfölj av tjänster och produkter för trygghets- och omsorgslösningar. Dessa smarta lösningar är skräddarsydda för seniorers och funktionshindrades specifika behov, bidrar även till att koppla ihop generationer digitalt och skapa en trygg och självständig tillvaro i det egna hemmet. Doro är ett svenskt publikt bolag och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Nordiska listan, Small Cap. 2017 uppgick nettoomsättningen till 1 924 miljoner kronor (200 miljoner euro). Besök Doro på www.doro.se eller www.facebook.com/dorosverige.