Senior UX Designer till Maverick by Sigma - Malmö

Senior UX Designer till Maverick by Sigma - Malmö

Vill du skapa spännande och kreativa digitala lösningar som tar användarens upplevelser till nya höjder? Då erbjuder vi stimulerande uppdrag tillsammans med grafiska designers, strateger, service designers, webbanalytiker, reseachers, kommunikatörer, projektledare och andra skarpa kollegor på vårt kontor i Malmö. Maverick by Sigma söker nu en senior UX designer till vårt växande team i Malmö.

Våra kunder verkar inom allt från privata sektorn till e-handel och statliga myndigheter. De har stort förtroende för oss och vår kompetens, vilket gör att vi är med och påverkar våra projekt på djupet. Våra medarbetare kännetecknas av en affärsmässig och kundorienterad attityd, samt förmåga att snabbt ta till sig ny information och omvandla den till kreativa lösningar.

Hur ser rollen ut?

Som UX designer hos oss arbetar du som konsult på vår digitala byrå både i projekt inhouse och ute hos kund. Vi söker dig som har ett stort intresse för UX och vill bli en del av ett team där utveckling och kompetens står i fokus.

I rollen som UX designer kommer du att arbeta i varierande projekt där du får vara med och påverka och utveckla efter kundernas behov.

Din bakgrund

Vi söker dig som har förmågan att se helheten, förstår både verksamhetens och användarens behov och kan sedan omsätta detta till funktionella och väldesignade lösningar som skapar värde för både användare och verksamhet. Vi söker dig som har en innovativ ådra, som vill skapa digitala upplevelser som står ut. Har förmågan att snabbt gå från insikt till koncept och prototyp. Du inte bara förstår vikten av UX i ett projekts olika faser utan kan också kommunicera och övertyga andra om detta och trivs med att entusiasmera andra och visa på nya möjligheter. Du är genuint intresserad av morgondagens möjligheter med digital teknik, har gedigen erfarenhet och förståelse för olika områden inom UX och är bekväm i alla faser av ett projekt.

Erfarenhetsmässigt ser vi gärna att du:
 • Har minst 8 års erfarenhet av att arbeta som UX designer.
 • Har en relevant högskoleutbildning inom UX-design.
 • Arbetar obehindrat med wireframes och olika verktyg för att skapa interaktiva prototyper, till exempel Sketch, XD, Invision eller Zeplin.
 • Kan ta fram design för platformsobereonde lösningar, och har erfarenhet av att skapa responsiva lösningar.
 • Har erfarenhet av att arbeta med och definiera designsystem och användningsmönster (UX patterns).
 • Har erfarenhet av att arbeta i tvärfunktionella team och med agila utvecklingsteam.
 • Har grundläggande eller goda kunskaper inom grafisk design, gärna också CSS.
 • Har kunskap om tillgänglighetsanpassning.
 • Är kommunikativ och har god presentationsvana.
 • Har erfarenhet av att genomföra intervjuer och observationer för att förstå användarnas och verksamhetens behov, samt erfarenhet av att planera och genomföra användbarhetstester.
 • Är lyhörd, tycker om att samarbeta, uppskattar feedback och kan ge konstruktiv kritik.
Vi hoppas att du är nyfiken och tycker om att prova nya saker och att du vill bidra med din kunskap och din erfarenhet.

Även om erfarenhet är viktigt så är den personliga matchningen viktigare. Stämmer inte allt in på dig, sök ändå, vi pratar gärna vidare.

Vilka är Maverick by Sigma?

På Maverick by Sigma ser vi ljust på framtiden. Vi har ökat vår omsättning med 300% på bara två år och uppdragen fortsätter rulla in. Totalt på Maverick är vi idag ca 80 personer fördelade på Malmö, Göteborg och Stockholm. Vi skapar prisvinnande kommunikation, appar, webbsidor, e-learning, intranet, e-handel mm. Maverick är en del av Sigma IT Group vilket ger oss trygghet, styrka och teknisk bredd med spetskompetens. Samtidigt som vi har den kreativa byråns frihet. I Malmö är vi idag ett litet team som behöver växa med fler UX designers eftersom uppdragen bara blir fler och större blir du en efterlängtad resurs där du direkt kommer att kunna sätta igång med intressanta uppdrag.

Ansökan

Urval sker löpande så välkommen att skicka in din ansökan nedan redan idag. Vid frågor är du mycket välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Maria Jaern Ekengren på maria.jaern.ekengren@sigma.se.

Läs mer om oss på www.maverickbysigma.se
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT, UX & Webbdesign
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sigmaitc.se/karriar
Sista ansökningsdag 31 okt 2019 (17 dagar kvar)