Testautomatiserare till Sigma IT Consluting i Malmö

Testautomatiserare till Sigma IT Consluting i Malmö

Vi söker nu testare med gedigen erfarenhet av automatiska tester. I denna roll arbetar du som konsult med huvudfokus testautomation i ett team där utveckling och kompetens står i fokus.

Test, testare, test engineer, QA engineer, test automation, testautomation, testautomatisering, Selenium, Fitnesse, Cucumber, SoapUI, Postman, jAutomate, jMeter, LoadUI, CodedUI, Test Café, EggPlant, Ranorex, ISTQB Foundational, Exploratory Testing, utforskande test

Hur ser rollen ut?

Du blir en del av vårt test-team och arbetar på uppdrag ute hos någon av våra kunder eller inhouse på vårt kontor i Västra Hamnen. Vi har ett stort kontaktnät med många ramavtal och därmed har vi goda möjligheter att erbjuda attraktiva uppdrag där den senaste tekniken står i fokus.

Fokus i ditt arbete ligger på arkitektur och programmering av främst automatiska tester. Beroende på uppdrag finns det möjlighet att vara med och påverka val av metoder och arbetsverktyg.

Du planerar testarbetet, prioriterar, resurssäkrar samt följer upp och förbättrar testprocessen. Som testare är du nyfiken och du kompletterar gärna scriptad testning med utforskande testning och du har förståelse för när man bör automatisera testningen och också hands-on-kompetens på detta område.

Du kommer agera coach till resten av teamet och se till att vi ligger i framkant inom området.

Din bakgrund

Du har förståelse, kunskap och framförallt nyfikenhet kring olika testverktyg & testmetoder och hur de kan användas effektivt i testarbetet. Du vet också hur testarbetet behöver bedrivas på olika delområden såsom integrationstester, prestandatester, test av mobila applikationer, användbarhetstester m.m.

Du har arbetat i minst fem år med testautomatisering i större och mindre testprojekt. Tidigare har du arbetat med agila metoder så som Scrum. Du är bekväm med några följande verktyg och begrepp:

- Selenium

- SoapUI

- JMeter

- JUnit

- FitNesse

- Cucumber

- Continuous Integration

Vidare ser vi gärna att du har viss programmeringserfarenhet, t ex i Python, JavaScript eller Java

Det är dessutom meriterande om du har:

- Relevanta certifieringar (ISTQB Foundation, ISTQB Test Analyst, ISTQB Technical Test Analyst) - om du ej har dem får du dem hos oss.

Troligen är du utbildad systemvetare, ingenjör eller liknande.

Du behärskar såväl svenska som engelska.

Ansökan

Varmt välkommen att skicka in din ansökan nedan. Urval sker löpande. Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Maria Jaern Ekengren på maria.jaern.ekengren@sigma.se.

Mer om Sigma IT Consulting

Sigma är ett värderingsstyrt företag med höga mål där handlingskraft och engagemang är tongivande. Vi arbetar i en prestigelös atmosfär där vi hjälper varandra att komma framåt och gemensamt skapa resultat som vi är stolta över.

Sigma IT Consulting består av över 1 000 specialister inom strategi, teknik och kommunikation. Genom digital transformation effektiviserar vi verksamheten hos många av Sveriges största företag, organisationer och kommuner. Vi finns i sju länder och på över 20 orter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultföretag med ca 4 500 medarbetare i tolv länder. Sigma ägs av entreprenören och filantropen Dan Olofsson och har ett stort och aktivt CSR-engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ.
Mer info
Kontaktperson Maria Jaern Ekengren
Telefon 0702003422
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Konsult, Testare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 14 apr (26 dagar kvar)