Konsultchef / Consultant Unit Manager till Sigma IT Consulting

Konsultchef / Consultant Unit Manager till Sigma IT Consulting

Jobbeskrivning

Sigma IT Consulting söker nu en Consultant Unit Manager med erfarenhet inom Projektledning, Förändringsledning, Scrum Master, Product Owner och Kravhantering. Vi söker dig som har arbetat länge inom området och brinner för personalansvar men som samtidigt inte vill släppa konsultuppdragen. Din roll kommer vara delad mellan uppdrag och personalansvar. En viktig del i rollen är att inspirera och motivera gruppen med nya tankar och idéer. Till din hjälp finns bland annat vårt egna ledarskapsprogram "Sigma Way" och ett stort internt nätverk av ledare och chefer.

Du kommer få ett gäng med härliga kollegor och dessutom kommer dina närmsta chefskollegor stötta dig i din roll och etableringen av gruppen.

Skicka in din ansökan redan idag!

Hur ser rollen ut?

Som ledare i Sigmas PM/BA gruppering (Project Management/Business Analysts) kommer du vara en viktig del i takt med att vår grupp växer när du fortsätter att bygga vårt team av kompetenta konsulter. Denna roll är en unik mix av en ledarroll och en konsultroll där du ständigt får möjlighet att ta egna initiativ och hjälpa andra framåt, samtidigt som du utvecklas i utmanande uppdrag.

I rollen som CU-chef ingår:

  • Personalansvar för ett befintligt team (ca 14 konsulter i dagsläget), beläggning av konsulter, rekrytering.
  • Ansvar för teamet och stort fokus på att arbeta med affärsutveckling, försäljning och kundrelationer.
  • Lönesättning, budget, rapportering och andra förekommande uppgifter kopplat till ledarskapet.
  • Att stötta konsulterna i uppdrag och coacha dem i deras utveckling.
  • Att jobba med leverans, exempelvis Scrum Master, Product Owner eller Krav. Det kommer att variera över tiden men ungefär upp till 75% av tiden kommer bestå i konsultuppdrag.
En betydande del i denna roll kommer vara att hålla ihop gruppen genom exempelvis gemensamma arbetsdagar, event, kompetensmöten och dylikt, här har du stor frihet.

Din bakgrund

För denna tjänst söker vi dig som har erfarenhet av projektledning och vi tror även att du har en ingenjörs- eller ekonomutbildning. Efter att ha arbetat länge inom området känner du att du vill gå in i en kombinerad roll med personalansvar. Kanske har du en liknande roll i dagsläget där du leder andra samtidigt som du arbetar med utveckling. Då en del av din tid kommer att gå åt till att vara konsult hos någon av våra kunder är det viktigt att du är bekväm med att kunna ställa om ditt fokus mellan konsultrollen och chefsrollen.

Du skall också kunna vara ett föredöme i konsultrollen och kunna hjälpa såväl juniora som seniora medarbetare till utveckling. Du är ambitiös, strukturerad, utåtriktad och drivs av att göra affärer.

Som person är du öppen, coachande, framåt och positiv. Du älskar helt enkelt detta område och att sprida din kunskap till andra! Sist men inte minst, vi vill att du skall fortsätta att utvecklas och ha kul på jobbet!

Hur är Sigma som arbetsgivare?

Inom Sigma finns det en uttalad utmaning som genomsyrar alla uppdrag och företaget som helhet: finns det en smartare lösning så hittar vi den. En strävan som varje dag utmanar oss och låter oss att tänka utanför de givna ramarna och tillsammans med våra kunder ta de modiga beslut som krävs för att skapa utveckling.

Vi erbjuder problemlösning, allt från att utveckla ett nytt system till att designa en webbshop eller något annat där vår breda och spetsiga kompetens inom teknik kommer till sin rätt. Våra uppdrag har ofta internationell karaktär, därför är flytande svenska och engelska i tal och skrift är en naturlig del i arbetet. Konsultuppdragen finns dels på vårt kontor och oftast hos våra kunder, därför är resor i närområdet en del av vardagen.

Ansökan

Varmt välkommen att skicka in din ansökan nedan. Urval sker löpande. Vid frågor är du mycket välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Maria Jaern Ekengren, maria.jaern.ekengren@sigma.se.

Kontakt

För mer information kontakta

Maria Jaern Ekengren,
+46 702003422
maria.jaern.ekengren@sigma.se
Mer info
Kontaktperson Maria Jaern Ekengren
Telefon 0702003422
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, HR & Personal, Personalchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 juni 2019 (50 dagar kvar)