Data Scientist till Sigma IT Consulting

Data Scientist till Sigma IT Consulting

Jobbeskrivning

Sigma IT Consulting expanderar och söker medarbetare inom Data Science med placering i Malmöområdet. Hos oss ges du möjlighet att arbeta med varierande uppdrag ute hos kund med fokus på att hjälpa verksamheten att omvandla idéer och strategier till reell IT nytta. För dig som vill ligga i framkant erbjuds möjlighet till utbildning och certifieringar. Vidare satsar vi mycket på att bibehålla en stark sammanhållning genom olika sociala sammankomster och resor.

Hur ser rollen ut?
Som Data Scientist är du en nyckelperson inom kompetensområdet Information Analytics. I din roll kommer du hjälpa våra kunder med att experimentera med datakällor och med modellering. Du kommer vara en stark spelare mellan affär och tekniska lösningar. Exempelvis bygger du statistiska modeller på kunddata och levererar relevanta och värdefulla insikter.

Vi söker dig som med passion och struktur kan lotsa idéer till IT nytta, från strategi till handling. Du lägger fokus på att skapa affärsvärde i projektet. Våra kunder låter dig ta stort eget ansvar och växa med uppgifterna inom deras organisation. Du gillar att jobba i team och är nyfiken samt driven som person.

Din bakgrund
Du är systemvetare, civilingenjör, civilekonom eller har motsvarande högskoleutbildning och några års erfarenhet inom Data Science / Information Analytics. Bland dina erfarenheter finner vi:

- Python, R / RStudio, SQL

- God kännedom om agil utveckling och agila metoder

- Erfarenhet av kravhantering

Meriterande är om du har erfarenhet av:

- IBM SPSS, Matlab, Azure

- Övergripande kunskap om Hadoop, Spark, IoT samt ramverk inom behandling av data

- Leverans av analytiska projekt som har innehållit affärsfrågor inom CRM

- Visualiseringsverktyg som SAS VA, Tableau, Qlik

Hur är Sigma som arbetsgivare?

Inom Sigma finns det en uttalad utmaning som genomsyrar alla uppdrag och företaget som helhet: finns det en smartare lösning så hittar vi den. En strävan som varje dag utmanar oss och låter oss att tänka utanför de givna ramarna och tillsammans med våra kunder ta de modiga beslut som krävs för att skapa utveckling.

Vi erbjuder problemlösning, allt från att utveckla ett nytt system till att designa en webbshop eller något annat där vår breda och spetsiga kompetens inom teknik kommer till sin rätt. Våra uppdrag har ofta internationell karaktär, därför är flytande svenska och engelska i tal och skrift är en naturlig del i arbetet. Konsultuppdragen finns dels på vårt kontor och oftast hos våra kunder, därför är resor i närområdet en del av vardagen.

Vi är en organisation i framkant med moderna värderingar, stort socialt ansvar och tillåtande kultur och erbjuder dig individanpassade möjligheter att utvecklas i den riktning och inom det område du önskar.

Ansökan

Urval sker löpande så välkommen att skicka in din ansökan nedan redan idag. Vid frågor är du mycket välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Maria Jaern Ekengren på maria.jaern.ekengren@sigma.se.

Mer om Sigma IT Consulting

På Sigma får du jobba i en organisation som äger sin egen strategi, där det är nära till dem som fattar besluten och där du kan vara med och påverka. När du jobbar med oss får du en arbetsgivare som står stark i Sverige och som även erbjuder internationella uppdrag och stora utvecklingsmöjligheter.

Sigma är ett värderingsstyrt företag med höga mål där handlingskraft och engagemang är tongivande. Vi arbetar i en prestigelös atmosfär där vi hjälper varandra att komma framåt och gemensamt skapa resultat som vi är stolta över.

Sigma IT Consulting består av över 1 000 specialister inom strategi, teknik och kommunikation. Genom digital transformation effektiviserar vi verksamheten hos många av Sveriges största företag, organisationer och kommuner. Vi finns i sju länder och på över 20 orter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultföretag med ca 4 000 medarbetare i tolv länder. Sigma ägs av entreprenören och filantropen Dan Olofsson och har ett stort och aktivt CSR-engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ.

Kontakt

För mer information kontakta

Maria Jaern Ekengren,
+46 702003422
maria.jaern.ekengren@sigma.se
Mer info
Kontaktperson Maria Jaern Ekengren
Telefon 0702003422
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 mars (10 dagar kvar)