Studentmedarbetare inom ekonomi och IT, alternativt systemvetenskap eller industriell ekonomi sökes

Studentmedarbetare inom ekonomi och IT, alternativt systemvetenskap eller industriell ekonomi sökes

Som studentmedarbetare i Malmö stad erbjuds du en möjlighet att parallellt med studierna praktisera dina akademiska kunskaper med uppdrag inom våra verksamheter. Arbetstiden kan motsvara 10-15 timmar i veckan. Studentmedarbetarprogrammet vänder sig till dig som studerar på Malmö universitet eller Lunds universitet. Du ska ha läst minst 60 hp och fortfarande studera under hela uppdragsperioden. I serviceförvaltningens dagliga arbete används ett antal verksamhetssystem t.ex. för att följa upp pågående arbeten och sedan fakturera dessa. Förvaltningen har ett mycket brett uppdrag så det finns flera olika system beroende på verksamhetens art. Filer från verksamhets- och försystemen läses in i ekonomisystemet och fakturering sker därifrån. Vi söker en studentmedarbetare som ska arbeta utifrån följande frågeställningar: * Hur kan man systematisera och kvalitetssäkra inläsning av filer från försystem till ekonomisystem? Syftet är att göra inläsningsprocesserna från de olika försystemen så lika som möjligt. Det handlar både om praktiska arbetssätt och tekniska lösningar. Säkerställa att informationen som läses in från försystemet antingen är attesterat där eller attesteras i ekonomisystemet. * Den information som vi läser in från försystem till ekonomisystemet genererar fakturor, som i vissa fall inte lever upp till stadens krav på leverantörsfakturor. Ofta handlar det om att fakturorna inte har en referens som ekonomisystemet kan tolka. Konsekvensen blir att fakturan kräver manuell hantering. Kundens kontering finns ibland med i beställningen. Är det möjligt att konteringen på något sätt följer med till ekonomisystemet? Om det finns en lösning hade kundens faktura gått till rätt person färdigkonterad, vilket är en stor effektivisering. * På de kundfakturor som förvaltningen skickar, är informationen tillräckligt tydlig kring vad fakturan avser för tjänst? Syftet med uppdraget är att säkerställa kvalité samt att effektivisera våra processer. Målet för projektet är att lämna förslag på konkreta åtgärder för att lösa de frågeställningar som beskrivs ovan.

Kvalifikationer
Du läser en utbildning som innehåller både ekonomi och IT, alternativt läser du systemvetenskap eller kanske industriell ekonomi. Du behöver ha tagit minst 60 hp, det är meriterande om dessa är inom någon av nämnda utbildningar eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Som person har du lätt för att lära och du tar snabbt till dig ny information. Du tar gärna egna initiativ och har modet att framföra din åsikt samtidigt som du ställer frågor om det är något du inte förstår. Vidare är du analytisk och lösningsfokuserad och har förmågan att snabbt få en överblick över helheten. Du är även bra på att skapa goda relationer och gillar att samarbeta för att nå bästa resultat i arbetet. Du uttrycker dig på ett enkelt och tydligt sätt i din kommunikation med andra.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Margareta Jeppsson
Telefon 040-34 30 66
Email Mejla Margareta Jeppsson
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 9 feb 2020 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Med Malmö stads verksamheter i fokus medverkar Serviceförvaltningen till en modern stad för alla Malmöbor. Vi är uppdelade i fyra avdelningar och erbjuder våra kunder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat.