HR-konsult med fokus på arbetsrätt

HR-konsult med fokus på arbetsrätt

Serviceförvaltningens HR-avdelning stödjer förvaltningens chefer i samtliga HR-processer och utgör chefernas bollplank i alla frågor som rör medarbetarna Vid avdelningen arbetar tre HR-administratörer och elva HR-konsulter med såväl generalist- som specialistinriktningar. Vi söker en kontaktperson för avdelningen kommunteknik. Kommunteknik arbetar för en väl fungerande stadsmiljö och erbjuder lokalt miljöanpassade och ekonomiskt effektiva helhetslösningar av drift, underhåll, skötsel, beredskap och teknisk service inom gator, parker och fastigheter. Avdelningen har cirka 400 anställda och omsätter årligen runt 500 miljoner kronor. Ditt fokusområde kommer vara arbetsrätt där du och en HR-kollega samordnar och tar initiativ till utveckling av arbetet samt informerar och succesivt ökar kunskap hos kollegor och chefer. Utöver eget ansvarsområde bidrar du i HR-avdelningens gemensamma arbete. Ett arbete som i första hand är utvecklings- och utbildningsinriktat och som innebär arbete i team.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom området. Du har flera års erfarenhet i en likande befattning samt mycket goda kunskaper inom arbetsrättens områden och förmåga att tillämpa dem. Tjänsten kräver goda kunskaper i Officepaketet samt goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Har du erfarenhet av offentlig verksamhet är det meriterande. Som person är du lyhörd och har en förmåga att sätta dig in i verksamhetens och medarbetarnas behov och förutsättningar. Vidare är du förtroendeingivande, har ett professionellt förhållningssätt och arbetar proaktivt. Du planerar och organiserar ditt arbete självständigt, lär dig snabbt nya uppgifter och samlar heltäckande information för att stödja beslutsfattande. Det faller dig naturligt att skapa goda relationer och du har en mycket god samarbetsförmåga.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Anna Asp
Telefon 0708-549718
Område Malmö stad
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 okt 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Med Malmö stads verksamheter i fokus medverkar Serviceförvaltningen till en modern stad för alla Malmöbor. Vi är uppdelade i fyra avdelningar och erbjuder våra kunder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat.