Badvärdar till Malmö stads badplatser sommaren 2020

Badvärdar till Malmö stads badplatser sommaren 2020

Nu har du chansen att jobba på sommarens kanske bästa arbetsplats, Malmö stads stränder! Vi söker badvärdar till Ribersborg, Sibbarp, Klagshamn, Sundspromenaden och Scaniabadet för sommarsäsongen 2020, från 15 maj till 15 september.

Din viktigast uppgift som badvärd är att se till att Malmö stads badstränder är en trygg plats där besökarna trivs. Det handlar om allt från att plåstra om en besökare till att se till att besökarna följer ordningsföreskrifterna. Som badvärd ansvarar du för att kontrollera och se till att badplatsernas stränder, bryggor, utrustning med mera är i bra skick. Du förutser och förebygger risker inom badområdet och varnar besökare om risk för olycka eller om tillbud uppstår. I uppdraget ingår att undsätta nödställda inom badområdet och om nödvändigt genomföra livsuppehållande åtgärder i väntan på räddningstjänsten.

Arbetet bedrivs varje dag oavsett väder. Du ska också vara beredd att arbeta på de olika badplatserna.

Kvalifikationer
För att arbeta som badvärd måste du:
* vara simkunnig på minst 250 meter
* kunna dyka ner till 3,5 meter och bogsera en docka i vattnet.
* ha en avslutad eller pågående gymnasieutbildning och fyllt 18 år.
* ha goda kunskaper i svenska, så väl i tal som skrift samt kunna kommunicera med badgästerna på engelska.

Vi ser det meriterande om du har utbildning inom hjärt- och lungräddning (HLR och HLR på barn), första hjälpen och livräddningssällskapets poollivräddning liksom språkkunskaper i andra språk än svenska.

Som person är du engagerad och har en god förmåga att kommunicera och ge god service. Arbetet kräver att du tar ansvar för ditt uppdrag och att du är säkerhetsmedveten och följer de rutiner som finns för att förebygga risker. Det krävs att du har en god grundfysik och du förväntas klara det sim- och dykprov som genomförs i samband med rekryteringen. För att vara aktuell som badvärd måste du få godkänt på sim-och dykprovet (11 mars) och närvara på utbildning i HLR och första hjälpen (24-26 april), för att du ska känna dig trygg om olycka eller tillbud uppstår. Inför säsongen kommer det genomföras ett säsongsuppstartsmöte med genomgång av rutiner och de olika badplatserna (13 maj).

Utdrag ur belastningsregistret ska uppvisas innan anställning.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Jonas Hagberg
Telefon 0706-635179
Område Malmö stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Bevakning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Med Malmö stads verksamheter i fokus medverkar Serviceförvaltningen till en modern stad för alla Malmöbor. Vi är uppdelade i fyra avdelningar och erbjuder våra kunder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat.

Kommunteknik arbetar för en väl fungerande stadsmiljö och erbjuder lokalt miljöanpassade och ekonomiskt effektiva helhetslösningar av drift, underhåll, skötsel, beredskap och teknisk service inom gator, parker och fastigheter. Avdelningen har cirka 400 anställda och omsätter årligen runt 500 miljoner kronor.