Business Controller till Securitas - Region Syd

Business Controller till Securitas - Region Syd

Är du en analytisk och kommunikativ Business Controller? Gillar du att jobba nära verksamheten stötta denna med ekonomiska analyser och slutsatser? Söker du en ansvarsfull roll på ett bolag som gör skillnad i samhället?
Då kan du vara den Business Controller vi söker till Securitas Region Syd!

Securitas ger dig en möjlighet att tillhöra en verksamhet som verkligen gör skillnad i vårt samhälle. Här får du frihet under ansvar och du erbjuds möjligheter till att vara med i en spännande utvecklingsresa med Securitas.

Beskrivning av tjänsten

Som Business Controller på Securitas Sverige/Region Syd tillhör du en organisation med ca 3300 anställda.
Du rapporterar till Regionchefen som är placerad i Malmö, men det finns möjlighet att arbeta på distans och således vara bosatt på annan ort i regionen.

Tjänsten innebär att du som ensam Business Controller inom regionen jobbar med att stötta upp Regionchefen och de 10 avdelningscheferna samt driftchefer där du jobbar med regelbundna uppföljningar avseende månadsresultat, kvartals- och årsprognoser. Du kommer även vara med i den regionala ledningsgruppen. Detta innebär att man arbetar med ekonomisk kontroll, uppföljning samt förslag på åtgärder i det dagliga arbetet med regionens verksamhet men också fokus på hur man skall arbeta i framtiden för att bibehålla en god lönsamhet.

Du kommer också att ingå i Securitas Sveriges controllergrupp, där du kommer att vara delaktig i centrala projekt och utveckling inom controlling och medverka på löpande avstämningar med såväl VD som CFO för Sverigeverksamheten.

Exempel på ansvarsområden:
  • Marginaluppföljning, prisjusteringar, kostnadsanalyser
  • Budget och prognos
  • Uppföljning av månadsresultat samt rapportering
  • Verksamhetsanalyser
  • Processutveckling
  • Business Review
  • Medverka i tecknande av kundavtal
  • Diverse projekt, ad-hoc analyser, omvärldsbevakning
Erfarenhet och profil

Du har högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande och vi ser gärna att man har några års erfarenhet från liknande roller och/eller en bakgrund som revisor.
Eftersom tjänsten innehåller mycket kontakter är det viktigt att du är kommunikativ och tydlig samt behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Vidare bör du ha ett allmänt stort systemintresse och jobbat i något av de större systemen och med mycket god kunskap inom framför allt Microsoft Excel och Powerpoint.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som Business Controller behöver du ha god analytisk förmåga, att du är noggrann och strukturerad samt har en god förståelse verksamheten och ekonomisk uppföljning där du växlar mellan detaljer och helhetsperspektiv baserat på frågeställning.

Du har ett genuint intresse av att vilja förstå affären, både tjänster och produkter, och en förmåga att utveckla verksamheten framåt genom att stötta chefer i ekonomiska beslut. Vidare har du en god förmåga att skapa förtroendeingivande relationer och där du genom engagemang och drivkraft kan förmedla ditt budskap genom att dela med dig av din kompetens.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Securitas med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Patrik Lilja 0709-810048 eller Jeanette Wahrenberg 0707-765091. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du söker rollen.

Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson Patrik Lilja
Telefon 070 981 00 48
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Invici
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Securitas är en global kunskapsledare inom säkerhet med mer än 345,000 anställda i över 50 länder. Utifrån ett brett utbud av tjänster av specialiserad bevakning, tekniska lösningar, konsulttjänster och säkerhetsutredningar utformar Securitas skräddarsydda och effektiva säkerhetslösningar som är anpassade till den enskilda kundens behov. Överallt - inom en mängd olika branscher och segment från "kvartersbutiken på hörnet" till globala mångmiljardföretag - gör våra medarbetare skillnad.

Den svenska verksamheten bedrivs av Securitas Sverige AB som har mer än 9 700 medarbetare och 170 avdelningskontor runt om i landet. Bolaget ingår i koncernens Europadivision, Security Services Europe. Med våra tre ledstjärnor "Ärlighet, Vaksamhet, Hjälpsamhet" har Securitas skyddat hem, arbete och samhälle i Sverige i över 85 år.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.