Affärsorienterad Business Controller

Affärsorienterad Business Controller

Scandinavian Cosmetics är ett av de ledande företagen inom försäljning, marknadsföring och distribution av välkända varumärken inom den svenska skönhetsindustrin. Vi är engagerade i våra kunder och vår portfölj av attraktiva varumärken. Med positiv inställning, kunskap och passion bygger vi långvariga relationer. Vi är en attraktiv affärspartner som är med och driver marknaden.

Vi har ett spännande jobb till dig som vill arbeta både strategiskt och verksamhetsnära i ett bolag i stark tillväxt. Vi söker efter en affärsorienterad Business Controller till vår ekonomiavdelning. Tjänsten är ett vikariat under cirka 1 ½ år med tillträde 1 november.

Du ingår i ett team som består av 5 medarbetare och rapporterar till vår CFO. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Malmö. I rollen som Business Controller är du Business Partner till vår svenska ledningsgrupp i såväl strategiska affärsbeslut som operativa verksamhetsbeslut. Du ansvarar för analys, verksamhetsuppföljning och planering. I rollen ingår även att aktivt delta i budget- och prognosprocesser samt driva kontinuerliga förbättringsprojekt för att förbättra effektivitet och lönsamhet.

VAD INNEBÄR ROLLEN?
Som Business Controller förväntas du vara väldigt flexibel och tycka om att vara del i många projekt samtidigt. Du kommer bland annat att ha hand om:
  • Uppföljning och analys av kostnader och nyckeltal
  • Budget- och prognosprocess samt rapportering inom respektive affärsområde
  • Framtagning och uppföljning av business cases och ekonomiska underlag
  • Underhåll och utveckling av B/I verktyg utifrån verksamhetens behov
  • Utveckla och förbättra rutiner, processer och arbetssätt
  • Delta i olika planerade projekt samt diverse ADHOC projekt
DIN ERFARENHET
Vi söker dig som har arbetat ett flertal år som verksamhetsnära Business Controller. Du har en akademisk utbildning. Du är van att driva budget- och prognosprocessen och trivs med att vara en sparringpartner till cheferna i organisationen. Meriterande är att du arbetat i en försäljningsorganisation.

Du är en fena på Excel och har erfarenhet av att arbeta i program såsom Business Central, Power BI, samt övriga Office program.

VEM ÄR DU?
Vi söker dig som är analytisk med affärsmässig utgångspunkt och förmåga att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du är engagerad, prestigelös och positiv med en stark vilja att driva ständig förbättring. Du har ett nyfiket förhållningssätt till utmaningar och är mån om att utveckla såväl dig själv som bolaget. För att trivas hos oss tror vi även att du är en person som vill vara i ett snabbfotat och dynamiskt arbetsklimat med korta beslutsvägar där möjlighet till påverkan är stor. Du genomför ditt arbete med noggrannhet och har en förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter för att på bästa sätt uppnå en hög grad av service gentemot dina stakeholders.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?
En spännande arbetsplats med möjlighet att växa och utvecklas. En arbetsplats där engagemang och samarbete genomsyras i allt vi gör. Vi är stolta över våra 4 värderingar, Engagemang, Ledarskap. Samarbete och Utveckling. Vi är engagerade i vårt arbete och bryr oss om varandra och stöttar varandra i det dagliga arbetet.

NYFIKEN?
Så roligt! Skicka in din ansökan genom att fylla i vårt formulär på vår karriärportal. Vi kommer att gå igenom ansökningarna löpande men annonsen kommer att vara publicerad till den 2 oktober.

Om du har några frågor gällande rekryteringen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Johan Ahlgren (johan.ahlgren@scandinaviancosmetics.se) eller HR Chef Anna Orup (anna.orup@scandinaviancosmetics.se )

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.scandinaviancosmetics.se/
Sista ansökningsdag 2 okt 2020 (12 dagar kvar)