Head of Group Accounting till Salix Group AB

Head of Group Accounting till Salix Group AB

Salix Group söker en ny koncernredovisningsansvarig. En nyckelroll där du inte bara blir ytterst ansvarig för externa rapporteringen utan också för att utveckla kollegor inom området.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Malmö och rapporterar till CFO Maria Rydén. En tydlig ledare som är tillgänglig och som drivs av att utveckla sin personal. Förbered ett svar på frågan om var du vill befinna dig om fem år för det är just sådana frågor som ni kommer diskutera tillsammans.

Salix har påbörjat sin tillväxtresa och accelererar just nu, och vi söker dig som trivs i ett bolag med högt tempo och som vill vara med och bygga en koncern. Här finns en stolthet hos alla engagerade medarbetare. Följ med!

Huvudsakliga ansvarsområden:
  • Ansvarig för koncernredovisningen, boksluts- och konsolideringsprocessen för Salix Group
  • Ansvarig för likviditetsplanering och analys
  • Kontinuerliga kontakter med dotterbolagen angående redovisningsfrågor, bokslutsprocess, effektiviseringar/förbättringsprojekt
  • IFRS-frågor/säkerställa att Salix Group rapporterar i enlighet med IFRS
  • Koncernrapportering till Volati AB
  • Årsredovisning enligt IFRS
  • Förvärvsanalyser och medverka vid förvärv
  • Skattefrågor för Salix Group (inkomstskatt, Transfer Pricing mm)
  • Kontakt med revisorer och planering av koncernens revision
  • Ansvarig superuser för konsolideringsverktyget och BI-tool
Har vi fångat ditt intresse?

Vi söker efter dig som är civilekonom eller motsvarande och som har flera års arbetslivserfarenhet av ovanstående uppgifter. Du trivs i ett högt tempo snarare än i en förvaltande miljö. Som person är du prestigelös och flexibel samtidigt som du har ett ödmjukt sätt utåt i organisationen. För rätt person finns möjlighet till personalansvar för en koncernredovisningsekonom. Vi ser att du har erfarenhet från att ha arbetat i en börsnoterad koncern och är väl insatt i IFRS-frågor.

Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar Salix Group med Mpya Finance. Du ansöker på mpyafinance.se och vi kallar löpande till intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Johanna Andersson på telefon 0706-555730 johanna.andersson@mpya.se eller Kristina Bennet på telefon 0703-755075, kristina.bennet@mpya.se.

Ansökan sker via www.mpyafinance.se
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Salix Group driver, utvecklar och förvärvar verksamheter med produkter och erbjudande till den nordiska bygg- och industrimarknaden. Våra största produktkategorier är beslag, förnödenheter, insatsvaror och emballage, med vi har även ett starkt erbjudande av produkter för hem och trädgård samt lant- och skogsbruk. En utpräglad entreprenörsanda, ett stort branschkunnande och engagemang med strävan att alltid förbättra är kännetecknande för hela Salix Group.

Vår medarbetarfilosofi handlar om att vara en attraktiv arbetsgivare med en arbetsplats som engagerar, där man förväntas ta ansvar för sitt och bolagets resultat och utveckling. Vi strävar efter att skapa trivsel, delaktighet och utrymme för varje medarbetare att utvecklas till sin fulla potential. Detta berikar vår kultur och bidrar till vår gemensamma strävan att alltid förbättra.

Vi har ett rikt arv och en lång historia som lagt grunden för den koncern vi är idag. Vi är övertygade om att vår resa bara har börjat och vi söker kontinuerligt efter drivna och engagerade personer som vill vara en del av en dynamisk arbetsplats med starka ambitioner och tydlig riktning.

Salix Group omsatte 3 200 MSEK och hade 600 anställda under 2021. Salix Group är en koncern inom Volati, noterade på Nasdaq OMX Nordic. För mer information, besök oss på www.salixgroup.se.