Systemintresserad ekonomiassistent till Cloetta i Malmö

Systemintresserad ekonomiassistent till Cloetta i Malmö

Cloetta har en stark position på den svenska konfektyrmarknaden. Vi erbjuder ett brett och varierat sortiment med starka varumärken inom choklad, godis, pastiller och nötter. Våra främsta varumärken är Läkerol, Malaco, Ahlgrens bilar, Kexchoklad, Polly, Karamellkungen, Center, Juleskum, Plopp, Sportlunch och Nutisal.

I Sverige har Cloetta ca 650 medarbetare som arbetar på vårt skandinaviska huvudkontor i Malmö, inom försäljningsorganisationen och i våra fabriker i Ljungsbro och i Helsingborg. Cloetta Sverige ingår i Cloetta-koncernen med verksamhet i flera länder. Cloettas B-aktie handlas på Nasdaq Stockholm. Välkommen att läsa mer på www.cloetta.se och www.cloetta.com

Är du en person som har passion för och är stolt över ditt jobb? Drivs du av att leverera och bli framgångsrik i det du gör? Då är rollen som systemintresserad ekonomiassistent hos Cloetta något för dig. Tjänsten är placerad på det skandinaviska huvudkontoret i Malmö.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter
I denna roll har du ett koordinerande ansvar för samt arbetar operativt med leverantörsreskontran. Du verkar även som systemansvarig och dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
 • Key-user för och ansvar för utbildning i OPTO
 • Medverkan i projekt där leverantörsreskontran och OPTO har en roll
 • Super-user och ansvar för leverantörsrutiner i M3
 • Teamkoordinator för leverantörsreskontran
 • Uppdatering och underhåll av leverantörsregister
 • Scanning, registrering, kontering, matchning, attestflöde och betalningsförslag gällande leverantörsfakturor
 • Sammanställande av Intrastat
 • Hantering av returorder
 • Huvudboks- och lageravstämningar
 • Periodbokslutsrutiner
 • Koncernavstämningar och -betalningar
Bakgrund och erfarenhet
Du har en grundläggande ekonomiutbildning med praktiska bokföringskunskaper och 3-5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har lätt för att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift samt har god förståelse för engelska och de skandinaviska språken. Du har god erfarenhet av M3, OPTO samt goda kunskaper i Office-paketet.

Du uppskattar en god stämning i gruppen och bidrar till teamkänsla och samarbete. Du uppfattas av dina kollegor som glad och positiv med god förmåga att såväl ställa krav som stötta. Din kommunikativa förmåga och prestigelöshet värdesätts och förutom att arbeta systematiskt och noggrant är du flexibel och uppskattar variation och har förmågan att hantera många arbetsuppgifter samtidigt.

Cloetta erbjuder
Ett omväxlande arbete i ett ledande företag med mycket starka varumärken och goda resurser. Du ingår i ett team som stöttar varandra och har roligt tillsammans. Vi ser det som en självklarhet att du delar Cloettas värderingar; focus, teamplay, passion och pride.

Ansökan
Är detta din nästa utmaning? Sök då gärna omgående, vi arbetar med löpande urval. Cloetta samarbetar med SJR - har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Anderson på 040-66 55 102.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 sept (8 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.