Redovisningsekonom till Heimstaden i Malmö

Redovisningsekonom till Heimstaden i Malmö

Heimstaden är ett ledande fastighetsbolag i Europa med fokus på att förvärva, förädla, utveckla och förvalta bostäder och lokaler. Genom våra värderingar Care, Dare och Share, skapar vi värden för våra ägare och omtänksamma boenden för våra hyresgäster. Heimstaden har ca 97 800 lägenheter och ett fastighetsvärde om ca 131 mdkr. Heimstadens preferensaktie är noterad på Nasdaq First North. Huvudkontoret är placerat i Malmö. För mer information se www.heimstaden.com

Vill du arbeta med projektredovisning på ett av Europas ledande fastighetsbolag och skapa din egen Heimresa med trivsel och utveckling i fokus? Är du en person som trivs i en dynamisk och snabbrörlig organisation?

Heimstaden söker nu en redovisningsekonom med inriktning mot projektredovisning för den svenska verksamheten med placering på huvudkontoret i Malmö. Du kommer att bli en del av redovisningsgruppen som består av tre redovisningsekonomer och en redovisningschef.

Heimstaden är ett färgstarkt företag. Orange står för det hälsosamma, pålitliga och optimistiska i många kulturer, men signalerar även flexibilitet, lyhördhet och kreativitet. Dessa egenskaper och värden beskriver också Heimstadens sätt att vara. En orange inställning är helt enkelt en del av Heimstadens företagskultur.

Arbetsbeskrivning
Hos Heimstaden kommer du som redovisningsekonom arbeta med att sköta bokföringen från ax till limpa för ett eller flera bolag inom koncernen. I denna mer specialiserade roll kommer du främst att arbeta med redovisning och uppföljning av projekt inom nyproduktion. Det är en verksamhetsnära roll där du aktivt kommer att arbeta med förbättringar och bidra till att utveckla flöden och processer. Du kommer att ha ett brett kontaktnät i organisationen och det är därför viktigt att du trivs i dialogen och samarbetet med olika personer i organisationen.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Löpande bokföring
  • Deklarationer
  • Avstämningar och periodiseringar
  • Bokslutsarbete (månads-, kvartals- och årsbokslut)
  • Projektredovisning
  • Upprätta årsredovisningar och vara kontaktyta mot revisorer
  • Bolagsformalia och annan förekommande ekonomiadministration
Lämplig bakgrund

Vi tror att du är civilekonom eller motsvarande och att du har ca 3-5 års relevant erfarenhet av arbete med redovisning. Du har erfarenhet av att självständigt upprätta årsbokslut och årsredovisningar, gärna från fastighetsbranschen där erfarenhet av projektutveckling och nyproduktion är meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också goda kunskaper i Excel.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är strukturerad, noggrann och ansvarsfull samt kan se till både detaljer och helheten. Vidare är du kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och att samarbeta med andra. Som person är du positiv, prestigelös och nyfiken samt har en stark vilja till personlig utveckling. Vi ser det som en självklarhet att du känner igen dig i Heimstadens kärnvärden Care, Dare och Share.

Ansökan
I denna rekrytering har Heimstaden valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 200831.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Redovisningsekonom
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 20 sept 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.