Redovisningsekonom till Hedson i Malmö

Redovisningsekonom till Hedson i Malmö

Hedson tillverkar och säljer utrustning för bileftermarknaden med torkutrustning för lackfirmor, tvättutrustning för lackpistoler och hjultvättar, samt lyftutrustning. Moderbolaget finns i Arlöv, med systerföretag i Vänersborg, dotterbolag i Tyskland, Frankrike och Nordamerika. Företaget har en omsättning på ca 300 MSEK och 140 anställda.

Redovisningsekonom
Till huvudkontoret i Arlöv söker Hedson en redovisningsekonom som kommer att få huvudansvar för reskontra och bank för den svenska verksamheten. Du kommer att ingå i ekonomiteamet på fyra personer och rapportera till CFO.

För tjänsten som redovisningsekonom söker vi dig som vill ta ett stort eget ansvar och arbeta med det löpande och dagliga arbetet med reskontra samt olika avstämningar, administration och rapportering. Du kommer att ha mycket kontakt med kollegor och kunder både i Sverige och i utlandet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Registrera leverantörsfakturor och matcha mot inköpsorder
 • Köra leverantörsbetalningar
 • Göra manuella ad hoc kundfakturor (löpande kundfakturor mot order hanteras av orderavdelningen)
 • Registrera kundinbetalningar
 • Uppföljning av förfallna kundfakturor
 • Avstämning bank och diverse balanskonton
 • Administration löner, reseräkningar, avstämning tidrapportering (lönekörning är outsourcad)
 • Momsrapportering
 • Skattedeklaration
 • Intrastat, SCB-statistik och andra periodiska rapporteringar
 • Backup för redovisningsansvarig
Lämplig bakgrund
Vi tror att du har en yrkesutbildning inom ekonomi eller motsvarande och flerårig erfarenhet av att arbeta med löpande redovisning och ekonomi. Du har erfarenhet från arbete i ett modernt affärssystem och har du arbetat i IFS är det en fördel. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är kommunikativ och har lätt att ta kontakt med såväl interna som externa intressenter. Som person är du strukturerad, självgående och värderar teamarbete högt. Du organiserar och prioriterar arbetet effektivt samt sätter upp och håller deadlines. Vidare är du intresserad av att utveckla rutiner och arbetssätt samt har en god samarbetsförmåga och en vilja till personlig utveckling.

Ansökan
I denna rekrytering har Hedson valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Redovisningsekonom
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 10 nov 2019 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.