Redovisningsekonom till Caldic i Malmö

Redovisningsekonom till Caldic i Malmö

Caldic strävar efter att vara ledande inom distribution till den globala livsmedels- och kemiindustrin, med fokus på kundernas framgång genom att vara en inspirerande partner som bidrar med innovativa produkter, tjänster och lösningar. Med vårt huvudkontor i Nederländerna och fler än 22 verksamma företag runt om i världen råder det ingen tvekan om att Caldic är ett globalt företag. Vi tror emellertid att vi tjänar våra kunder bäst med en decentraliserad organisation som ger våra lokala aktörer möjlighet att agera på lokala behov och skapa starka partnerband med våra kunder och leverantörer.

Vill du arbeta med redovisning på ett innovativt och framgångsrikt företag? Caldic söker en processorienterad redovisningsekonom som vill arbeta med det löpande och dagliga arbetet med redovisning i en organisation som har en spännande och utvecklande resa framför sig.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att rapportera till Financial Controller och ingå i ett ekonomiteam om nio personer och tillsammans kommer ni att arbeta i en miljö med fokus på utveckling och förändring. Redovisningsfunktionen hanterar redovisningen för sju olika bolag i norden och arbetet är uppdelat i kluster av ansvarsområden. Huvudarbetsuppgiften för denna roll är att ansvara för kundreskontran för två danska bolag och önskvärt är därför att du har erfarenhet av dansk redovisning, moms, punktskatter etc.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Löpande redovisning kundreskontra (inbetalningar, manuella fakturor, inkasso)
  • Rapportering av dansk moms, punktskatter
  • Kontakt med danska kunder
  • Rapportering intrastat, periodisk sammanställning
  • Löpande avstämningar och uppföljning
  • Bokslutsarbete
Lämplig bakgrund

Du har en gymnasie- eller yrkesutbildning inom redovisning och flerårig erfarenhet från en ekonomiavdelning, där du gärna arbetat med dansk redovisning, samt känner dig trygg i din roll som redovisningsekonom med fokus på kundreskontra. Du kommer att ha mycket kontakt med danska kunder och därför är det viktigt att du känner dig bekväm med att läsa danska och kommunicera med danskspråkiga. Du har också goda kunskaper i svenska och engelska. Det är meriterande om du har arbetat i Dynamics AX. Kanske har du arbetat i en motsvarande roll tidigare alternativt har du erfarenhet från en redovisningsbyrå.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är strukturerad och detaljfokuserad samt har en processorienterad metodik. Du organiserar och prioriterar arbetet effektivt samt sätter upp och håller deadlines. Vidare är du intresserad av att utveckla rutiner och arbetssätt samt är en lagspelare med god samarbetsförmåga.

Ansökan
I denna rekrytering har Caldic valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Redovisningsekonom
Mer info
Kontaktperson Magnus Mellborg
Telefon 0766 47 16 18
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 25 juni 2021 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.