Redovisningsekonom till Areco Steel i Malmö

Redovisningsekonom till Areco Steel i Malmö

Areco är en svensk privatägd koncern som bildades 1944 och är idag en av de ledande aktörerna inom tillverkning av byggplåt. Kärnverksamheten riktar sig till byggindustrin med ett omfattande utbud av byggkomponenter i tunnplåt för bostäder och kommersiella fastigheter. Areco Steel är moderbolaget för koncernen som även inkluderar de sex divisionerna; Areco Metals, Areco SSC, Areco Profiles, Areco Direct, Areco Construction och Areco Properties. Koncernen har för närvarande 300 anställda i Sverige, Norge, Polen, Finland och Danmark.

Areco Steel fortsätter att växa och söker nu ytterligare en redovisningsekonom som ska ingå i deras starka team i Malmö. I teamet kommer du arbeta med allt som ingår i ekonomiavdelningens ansvarsområden och du rapporterar till CFO. Under hösten 2022 kommer bolaget att flytta till ett nybyggt kontor på Arlövsvägen, Malmö.

Dina arbetsuppgifter
Som redovisningsekonom kommer du ingå i redovisningsteamet och arbeta i en bred roll med allt från bokföring till att upprätta månads- och årsbokslut. Du kommer att arbeta med redovisning i koncernens olika bolag som innefattar producerande, försäljnings-, och fastighetsbolag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Löpande bokföring
  • Projektredovisning
  • Fastighetsredovisning
  • Lagerredovisning
  • Kontoavstämningar, analyser
  • Månadsbokslut och rapportering
  • Delaktig i årsbokslutsarbete
  • Utveckla och effektivisera rutiner
  • Delaktig i projekt
Din bakgrund
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet från en ekonomiavdelning och goda kunskaper i redovisning, gärna inom fastighets- och lagerredovisning. Du är van att hantera stora transaktionsflöden och har erfarenhet av att arbeta med redovisning, bokslutsarbete och rapportering. Har du arbetat med koncernkonsolidering och/eller varit inom revisionsbranschen är det meriterande. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt är van att arbeta i Excel.

Vem är du?
Vi söker dig som organiserar och prioriterar arbetet effektivt, sätter tidplaner och håller deadlines. Vidare är du intresserad av att utveckla rutiner och arbetssätt samt har en god samarbetsförmåga. Du är kommunikativ och har lätt att ta kontakt med såväl interna som externa intressenter. Som person är du prestigelös, strukturerad, självgående och värderar teamarbete högt.

Ansökan
I denna rekrytering har Areco Steel valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post. Intervjuer för tjänsten kommer att påbörjas tidigast i vecka 33.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy

Titel: Redovisningsekonom
Mer info
Kontaktperson Magnus Mellborg
Telefon 0766 47 16 18
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 13 sept 2022 (36 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.