Redovisningsansvarig till Mediplast

Redovisningsansvarig till Mediplast

Vi gör skillnad för patienterna

Mediplast är ett ledande medicintekniskt företag. Vi erbjuder en bred produktportfölj med starka varumärken och högkvalitativa produkter. Från enkla undersökningshandskar till högteknologisk utrustning inom neurokirurgi. För att ligga i framkant är vi dagligen ute i sjukvården för att lyssna och föra en konstruktiv dialog med kunderna om deras behov och önskemål. Vi är med andra ord en rådgivande partner som levererar kunskap, problemlösning och ett brett utbud av produkter till sjukvården i stora delar av Europa. Alltid med patientens bästa i fokus. Mediplast är en del av AddLife koncernen, AddLife är noterad på NASDAQ OMX Stockholm.

Är du en processorienterad redovisningsansvarig med erfarenhet från bolag i hög förändringstakt? Trivs du i bred roll där du får vara med och påverka? Mediplast söker en redovisningsansvarig som vill vara med och utveckla funktionen och bolaget. Tjänsten är placerad på kontoret i Malmö och du rapporterar till ekonomichefen.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Du har det övergripande ansvaret för redovisningen i tre bolag och fungerar som bollplank till ekonomichefen. Du samverkar såväl med kollegorna på den centrala ekonomiavdelningen (fyra medarbetare) som med lokala funktioner i vissa länder.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Månads-, kvartals-, och årsbokslut
  • Rapportering, analys och uppföljning
  • Revision och årsredovisning
  • Deklarationer
  • Moms- och skattefrågor
  • Administration företagsbilar
  • Intrastatrapportering
Ekonomiavdelningen har ett nära samarbete och vid behov stöttar du kollegorna med arbetsuppgifter inom kund- och leverantörsreskontra.

Lämplig bakgrund

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med flera års erfarenhet av liknande roll. Har du erfarenhet från en miljö med lagerredovisning och lagervärdering är det starkt meriterande. Erfarenhet av redovisning i de nordiska länderna är även det meriterande. Du har mycket god kunskap i och ett stort intresse vad gäller Excel och ERP-system, gärna Navision, och det är meriterande med erfarenhet av att driva förbättringsprojekt av affärssystem. Givet rollens beskaffenhet och karaktär ställs det krav på goda kunskaper i såväl svenska som engelska.

Personlighet

Du är en nyfiken, lösningsorienterad och engagerad person som ses som en naturlig auktoritet inom ditt område. Du är ambitiös och strukturerad och tycker om att ha ett visst flöde och tempo i ditt dagliga arbete. Med pondus och tydlighet tar du dig an saker med öppet sinne och gärna en god portion humor. Då arbetet utförs både på detalj- och helhetsnivå och nära andra funktioner behöver du vara noggrann och analytisk samt ha en kommunikativ läggning och en god samarbetsförmåga.

Information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Mediplast med SJR. För mer information kring tjänsten och processen är du välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Sebastian Anderson på 0704-715913. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du skickar din ansökan omgående.
Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.
Varmt välkommen med din ansökan!

Titel: Redovisningsansvarig
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.