Redovisningsansvarig till Entry Point North

Redovisningsansvarig till Entry Point North

Entry Point North AB is an international academy specializing in Air Traffic Service training. The academy was established in 2005 and it educates primarily Air Traffic Controllers. Entry Point North is based at Malmö Airport, with customers and students from all over the world. We have subsidiaries in Ireland (Shannon and Dublin), Hungary (Budapest), Denmark (Copenhagen), Belgium (Brussels) and branches in Spain (Madrid), Ireland (Shannon). We work in a fast-paced environment where each day is unique. We care about training and believe that everything we do contributes to a safer sky. We are proud of the quality of our services and are flexible to meet the needs of our customers. To be successful in this position we are looking for someone who will work according to our values; being brave, responsible, innovative and open-minded.

Entry Point North rekryterar nu en redovisningsansvarig till en bred och betydelsefull roll som passar dig som är genuint redovisningsintresserad och söker en roll med helhetsansvar och utvecklingspotential.

"Detta är en fantastisk roll för en person som tycker om att arbeta hands-on i en internationell miljö och som vill vara med och påverka och utveckla våra processer och arbetssätt på såväl lokal som gruppnivå. Sedan 2011 har vi årligen startat nya företag, vilket även är planen framåt. Du arbetar verksamhetsnära samt i nära samarbete med kollegorna på ekonomiavdelningen."

Charlotte, Group Finance Manager

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Du har det övergripande ansvaret för redovisningen i moderbolaget och för utländska dotterbolag/filialer och konsolidering därav samt för att vidareutveckla arbetssätt och driva redovisnings- och systemrelaterade projekt. Just nu är rollen är placerad på huvudkontoret på Malmö Airport, men ekonomiavdelningen kommer under första delen av 2020 flytta till nya lokaler i Hyllie. Du rapporterar till Group Finance Manager.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Månads- och årsbokslut
  • Konsolidering
  • Årsredovisning och deklarationer
  • Avstämning, analys och uppföljning
  • Filialers redovisning och extern rapportering
  • Övergripande ansvarig i moms- och skattefrågor
  • Stöd och kravställare mot dotterbolag/filialer avseende finansiella policys och rapportering

Lämplig bakgrund


Vi ser att du har en akademisk utbildning inom ekonomi och minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du är väl bevandrad vad gäller affärssystem och Excel och har såväl erfarenhet som intresse när det kommer till förbättring och utveckling. Du har goda kunskaper i såväl svenska som engelska.

Du är trygg i dig själv och arbetar på ett strukturerat sätt på både detalj- och övergripande nivå för att leverera resultat. Du är en flexibel och nyfiken lagspelare med god problemlösningsförmåga som prestigelöst tar dig an ditt arbete. Rollen kräver en kommunikativ läggning och att ha många kontaktytor är något du trivs med.

Entry Point North erbjuder
En professionell och internationell miljö med människor från olika bakgrunder där vi lägger stor vikt vid samarbete för att nå resultat. Vi är ambitiösa med våra affärsplaner och har en spännande tid framför oss.
Vi är ett företag med starka värderingar och vi strävar ständigt efter att skapa och bibehålla engagemang. Balans och flexibilitet är viktigt i den ibland hektiska och lösningsorienterade vardagen och för att underlätta erbjuder vi oreglerad arbetstid och ger möjlighet till en hälsosam livsstil genom att t.ex. ta en runda med löparklubben eller gå till vårt eget gym.

Information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Entry Point North med SJR. För mer information kring tjänsten och processen är du välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Sebastian Anderson på 0704-715913. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du skickar din ansökan omgående.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Titel: redovisningsansvarig
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.