Redovisningsansvarig till BE Group Sverige i Malmö

Redovisningsansvarig till BE Group Sverige i Malmö

BE Group Sverige ingår i den börsnoterade koncernen BE Group, ett ledande handels- och servicebolag med ett brett sortiment inom stål, rostfritt stål och aluminium. Vi erbjuder lagerförsäljning, produktionsservice samt direktleveranser från verk till företagskunder inom framförallt bygg- och verkstadsindustrin. BE Group Sverige omsatte 2,5 mdr SEK under 2018 och har ca 290 anställda. Läs mer oss på vår hemsida www.begroup.se.

Redovisningsansvarig till BE Group Sverige
Nu rekryterar vi en redovisningsansvarig till BE Group Sverige. Som redovisningsansvarig ansvarar du för redovisningen samt intern och extern rapportering. Du arbetar med kvalificerad redovisning samt har ansvaret att säkra processer inom redovisningsfunktionen.

Du kommer att tillhöra ekonomiavdelningen som idag består av 9 personer som framförallt är placerade på huvudkontoret i Malmö. Redovisningsfunktionen är ett SSC med ansvaret för löpande redovisning för tre bolag inom BE Group. Du kommer att ha ett nära samarbete med Group Accounting i samband med rapportering och andra redovisningsfrågor. Du rapporterar till ekonomichefen, tjänsten är på heltid med placering i Malmö.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Månads-, kvartals-, och årsbokslut
  • Intern och extern rapportering
  • Revision- och årsredovisningsarbete
  • Granska kontoavstämningar för att säkerställa korrekt redovisning av tillgångar och skulder i bolagets finansiella rapporter
  • Organisera, planera och leda utvecklingsprocesser inom redovisning K3/IFRS
  • Kontakt med Skatteverket, Bolagsverket och andra myndigheter
  • Säkerställa korrekt rapportering av moms och skatter
  • Nyckelanvändare för redovisningsmodulen i affärssystemet AX Dynamics
Lämplig bakgrund
Vi tror att du är civilekonom eller motsvarande och att du har en gedigen erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du har erfarenhet av att arbeta med rapportering, bokslut och revision. Du är van att arbeta självständigt med att tolka och implementera nya redovisningsstandarder K3/IFRS och att driva andra redovisnings- och skatterelaterade projekt. Du brinner för noggrann redovisning och vill ta rollen som redovisnings- och skatteexpert med helhetsansvar. Ditt intresse för systemstöd gör dig till nyckelanvändare av redovisningsmodulen i affärssystemet AX Dynamics. Dina kunskaper i Excel är mycket goda och du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Dina egenskaper
Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt för tjänsten. Som person är du noggrann, strukturerad och analytisk. Du vet att detaljer är viktiga men har också fokus på att prioritera och hålla deadlines. Du är en problemlösare, vet hur du angriper ett problem och löser det självständigt. Andra viktiga egenskaper är att du är drivande och proaktiv. Du arbetar ständigt med att utveckla processer inom ditt ansvarsområde samt bidrar till att utveckla affären. Du är en flexibel lagspelare som är bra på att stötta och coacha dina kollegor.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar BE Group Sverige med SJR. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du ansöker snarast. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 mars (12 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.