Redovisningsansvarig till 5.11 International i Malmö

Redovisningsansvarig till 5.11 International i Malmö

We are innovators who make purpose-built gear for life´s most demanding missions.

5.11 Tactical is one of the most established and fastest growing brands of tactical apparel and gear in the world. We work closely with first responders, tactical operators and active people around the globe, who in their daily routine need highly durable, functional and comfortable products.

The office in Malmö, Headquarters of 5.11 International AB, is responsible for sales and distribution, serving countries in Europe, Middle East and Africa. 5.11 International AB is a subsidiary of 5.11 Inc.

Är du en strukturerad person som trivs i en dynamisk och snabbrörlig organisation? 5.11 söker nu en Redovisningsansvarig till kontoret i Malmö. Här får du möjlighet att arbeta i en spännande internationell miljö bland intressanta produkter i en växande verksamhet med stora framtidsplaner. 5.11 är ett resultatfokuserat bolag där medarbetarna tillsammans, prestigelöst och entreprenöriellt arbetar sig framåt och uppåt. Tjänsten rapporterar till Finance Director EMEA och du ingår i ekonomiavdelningen som består av fem personer.

Arbetsbeskrivning
Som redovisningsansvarig ansvarar du för redovisningen samt intern och extern rapportering. Du arbetar med kvalificerad redovisning samt har ansvaret att säkerställa och utveckla företagets redovisningsprocesser. Du kommer att ansvara för att konsolidera redovisningen för filialerna i England, Tyskland och Dubai samt att ha löpande kontakt med ekonomifunktionen på huvudkontoret i USA. Tillsammans med Finance Director för EMEA kommer du att utveckla redovisningsfunktionen och centralisera delar av redovisningen för filialerna.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Månads-, kvartals-, och årsbokslut
  • Intern och extern rapportering
  • Revision- och årsredovisningsarbete
  • Granska kontoavstämningar för att säkerställa korrekt redovisning av tillgångar och skulder
  • Organisera, planera och leda utvecklingsprocesser inom redovisning
  • Kontakt med Skatteverket, Bolagsverket och andra myndigheter
  • Säkerställa korrekt rapportering av moms och skatter
Lämplig bakgrund
Vi tror att du är civilekonom eller motsvarande och att du har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du har erfarenhet av att arbeta med rapportering, bokslut och revision. Du är van att arbeta självständigt och att driva utveckling och projekt inom redovisning. Du brinner för noggrann redovisning och vill ta rollen som helhetsansvarig för redovisningen. Dina kunskaper i Excel är mycket goda och du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av QlikView eller Microsoft Dynamics 365.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt för tjänsten. Som person är du noggrann, strukturerad och analytisk. Du vet att detaljer är viktiga och har också fokus på att prioritera och hålla deadlines. Du är en problemlösare, vet hur du angriper ett problem och löser det självständigt. Andra viktiga egenskaper är att du är drivande och proaktiv. Du arbetar ständigt med att utveckla processer inom ditt ansvarsområde. Som person är du flexibel, positiv och prestigelös och har en stark vilja till personlig utveckling!

Ansökan
I denna rekrytering har 5.11 International valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Redovisningsansvarig
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 31 aug 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.