Lönespecialist till GK Sverige

Lönespecialist till GK Sverige

LEDANDE OCH HÅLLBARA LÖSNINGAR FÖR EN BÄTTRE FRAMTID

Gunnar Karlsen erbjuder rådgivning och tjänster inom tekniska installationer för alla typer av byggnader, under hela deras livslängd. Våra lösningar baseras på ledande teknologi, ingående produktkännedom samt flera årtionden av erfarenhet inom installation och service. Vi vill med vår expertis inom el, ventilation, rör, byggnadsautomation, energi och kyla skapa ett hälsosamt inomhusklimat i framtidens byggnader. GK Sverige ägs av Gunnar Karlsen AS med säte i Oslo, Norge. GK-koncernen har drygt 3 000 medarbetare och en omsättning på över 6 miljarder.

Som lönespecialist på GK kommer du tillsammans med en kollega arbeta med, och utveckla, löneprocessen. Du tillhör HR-avdelningen och har ett nära samarbete med både din egen avdelning och ekonomiavdelningen. En spännande och utvecklande tjänst på ett dynamiskt företag!


Om tjänsten

Tillsammans med din kollega på lön ansvarar du för företagets löneprocess för både kollektivanställda och tjänstemän. Ni arbetar med den dagliga löneberedningen och är ett stöd till både medarbetare och chefer i kollektivavtalsfrågor. I tjänsten ingår även sådant som att kontrollera reseräkningar, hantera extrautbetalningar samt viss administration kring tjänstebilar. Tjänsten innebär en hel del externa kontakter med bland andra kronofogden, försäkringskassan, pensionsbolag och arbetsförmedlingen. Ni är också en supportfunktion gällande frågor kring lönesystemets utläggsfunktion i form av inloggning, attester och behörigheter samt stöd till chefer och medarbetare i övriga frågor kring lön.

Ni ansvarar för årsavslutet vad gäller ekonomiska rapporter till ekonomiavdelningen, förändringar i lönesystemet och rapportering till exempelvis Fora och Svenskt Näringsliv. Tjänsten innebär också en hel del rapportering i form av statistik till VD och ekonomichef, underlag inför lönerevision samt att ta fram underlag för uträkning av resultatlön.

Förutom ovanstående är du involverad vid både nyanställningar och avslut av medarbetare. Vid nyanställningar ansvarar du för att medarbetarna registreras i samtliga system, sänder hem välkomstpaket samt ser till att IT och berörda chefer får information för vidare hantering. När det gäller medarbetare som har avslutat sin anställning ansvarar du för att de avslutas korrekt i systemen samt skriver arbetsgivar- och anställningsintyg.

Förutom allt viktigt löpande arbete kommer du vara en viktig spelare i vidareutvecklingen av löneprocessen och tillsammans med din kollega kommer du att utveckla och förbättra rutiner, processer och policys kring arbetet med lön.


Vem vi söker

Vi söker dig som är gymnasieekonom och/eller utbildad löneadministratör. Du har ett par års yrkeserfarenhet av löneadministration, gärna från ett större företag med både kollektivanställda och tjänstemän. Vi ser helst att du har erfarenhet av att ha arbetat med ekonomi, och att du har en god ekonomisk förståelse. Erfarenhet av Kontek är meriterande och kunskaper i Excel ett krav.

Som person är du social, kommunikativ och hjälpsam. Eftersom du och din kollega driver arbetet med lön självständigt är det viktigt att du är självgående, ansvarstagande och mycket noggrann. Du har hög integritet, du kan prioritera och du vågar stå för din sak.

Information och ansökan
Vill du arbeta med lön och utveckla processen kring detta samtidigt som du är en del av ett härligt gäng som har roligt tillsammans? Då är detta tjänsten för dig. Urval sker löpande varav vi gärna ser att du skickar din ansökan omgående. I denna rekrytering samarbetar GK med SJR HR. För mer information kring tjänsten och processen är du välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Anna Nilsson på 0766-47 16 12

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 8 juli (16 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.