Koncernredovisningschef till Green Landscaping Group (publ)

Koncernredovisningschef till Green Landscaping Group (publ)

Green Landscaping är Sveriges ledande aktör inom skötsel och finplanering av utemiljöer. Vår affärsidé är att förädla kunders utemiljö genom att erbjuda tjänster med fokus på hög kundnytta, långsiktig hållbarhet och kvalitet. Genom våra dotterbolag erbjuder vi marknadens mest omfattande tjänsteportfölj med syftet att göra städer vackrare och tryggare. Målsättningen är en miljö som tillför ett verkligt mervärde där människor vill vistas.

Vi är professionella i allt vi gör och i centrum finns våra medarbetare som med sin kompetens och erfarenhet inspirerar våra kunder och realiserar deras drömmar om en vacker och funktionell utemiljö. En utemiljö som med våra tjänster inom skötsel och drift består under en lång tid.

Vill du vara med på en förändrings- och tillväxtresa mot en skönare stad? Då kan Green Landscaping nu erbjuda en spännande tjänst som koncernredovisningschef. En tjänst där du kommer att arbeta med ledarskap, utmanande redovisningsuppgifter och processutveckling i en växande börsnoterad koncern.

Som koncernredovisningschef ansvarar du för koncernens redovisning och rapportering. Ditt team i Shared Service Center består av 15 kollegor i olika funktioner, bla. redovisningsansvariga och ekonomiassistenter. Tjänsten innebär interaktion inom ekonomifunktionen, med bolagen i koncernen samt externa parter. Tjänsten är placerad i Malmö och rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ansvar för månads-, kvartals- och årsbokslut för koncernen
  • Leda och utveckla Shared Service Center
  • Driva verksamhetens utveckling framåt
  • Effektivisera och utveckla redovisnings- och rapporteringsprocesserna inom koncernen
  • Delta i koncernbokslutsarbete
  • Vara delaktig i arbetet med att utveckla koncernrapporteringsverktyg
Vem söker vi?
För att bli lyckosam och trivas tror vi att du har ca 10 års erfarenhet med dig, exempelvis några år inom revision och några år inom en större koncern, gärna inom en projektbaserad bransch. Du är trygg i dina redovisningskunskaper, IFRS och du har tidigare drivit och utvecklat redovisnings- och rapporteringsprocesser. Ditt ledarskap är viktigt, att du drivs av att utveckla genom andra, att få människor att ta nästa kliv och känna tillfredsställelse, bekräftelse och utmaning i vardagen.

Vem är du?
Vi tror att din energi är viktig, att du har ett positivt utgångsläge och en can-do attityd som får saker att hända och utvecklas. Din affärsförståelse och kommunikativa förmåga är viktig i kombination med struktur, noggrannhet och en förmåga till prioritering. Ditt ledarskap är inkluderande och du har ett pragmatiskt och prestigelöst förhållningssätt. Du har en tydlighet i förväntan och riktning både gentemot ditt team och övriga mottagare i organisationen där du med integritet och en naturlig pondus driver utvecklingen framåt.

Ansökan
I denna rekrytering har Green Landscaping valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 200220.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Koncernredovisningschef
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 29 feb 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.