Junior Business Controller till 5.11 International i Malmö

Junior Business Controller till 5.11 International i Malmö

We are innovators who make purpose-built gear for life´s most demanding missions.

5.11 Tactical is one of the most established and fastest growing brands of tactical apparel and gear in the world. We work closely with first responders, tactical operators and active people around the globe, who in their daily routine need highly durable, functional and comfortable products.

The office in Malmö, Headquarters of 5.11 International AB, is responsible for sales and distribution, serving countries in Europe, Middle East and Africa. 5.11 International AB is a subsidiary of 5.11 Inc.

5.11 erbjuder nu en spännande och utvecklingsbar tjänst som Junior Business Controller för dig som är i inledningen av karriären. Här får du möjlighet att arbeta i en spännande internationell miljö bland intressanta produkter i en växande verksamhet med stora framtidsplaner. 5.11 är ett resultatfokuserat bolag där medarbetarna tillsammans, prestigelöst och entreprenöriellt arbetar sig framåt och uppåt. Tjänsten rapporterar till Finance Director EMEA och du ingår i ekonomiavdelningen som består av fem personer.

Arbetsbeskrivning
5.11 söker en Junior Business Controller som vill arbeta i en både utmanande och utvecklande roll där det ingår att tillsammans med Finance Director för EMEA proaktivt driva förändring och bidra till utveckling av affären och lönsamheten i företaget. Du kommer att arbeta med att rapportera och analysera finansiell information och omsätta den i värdeskapande slutsatser och rekommendationer. Du kommer att vara en viktig del i arbetet med att utveckla rapportering och ekonomistyrning i företaget.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Rapportering
  • KPI-uppföljning och lönsamhetsanalyser
  • Månadsvisa kostnadsavstämningar och budgetuppföljning
  • Budget och prognosarbete
  • Utveckling av BI system och rapporter
  • Ad hoc analyser
Lämplig bakgrund
Vi tror att du är civilekonom eller motsvarande och att du har 1-3 års relevant arbetslivserfarenhet. Du har arbetat med analys, rapportering och bokslutsarbete samt har en bevisat stark analytisk förmåga. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet av QlikView eller Microsoft Dynamics 365.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt för tjänsten. Du är strukturerad och har en hög analytisk förmåga och kan se både detaljer och helheten. Vidare är du kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Som person är du flexibel, positiv och prestigelös och har en stark vilja till personlig utveckling!

Ansökan
I denna rekrytering har 5.11 International valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Junior Business Controller
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 aug 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.