Group Business Controller till BE Group i Malmö

Group Business Controller till BE Group i Malmö

BE Group är ett handels- och servicebolag inom stål, rostfritt stål och aluminium. Kunderna finns framför allt inom tillverknings- och byggindustrin i Sverige, Finland och Baltikum, där BE Group är en av marknadens ledande aktörer. År 2018 omsatte koncernen 4,8 miljarder kr. BE Group har cirka 670 anställda med Sverige och Finland som största marknader. Huvudkontoret ligger i Malmö. Mer information finns på www.begroup.com.

Group Business Controller
BE Group söker en Group Business Controller till huvudkontoret i Malmö. Som Group Business Controller kommer du att ingå i koncernekonomifunktionen och rapportera direkt till CFO. Du kommer att vara en viktig diskussionspartner till CFO och kollegor samt dotterbolagen i frågor inom ekonomistyrningsområdet.

I rollen ingår att proaktivt driva förändring, effektiviseringar och bidra till utveckling av affären och interna arbetssätt. Du kommer att arbeta med att analysera finansiell information och omsätta den i värdeskapande slutsatser och rekommendationer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ansvara för rapportering och ekonomisk uppföljning på månatlig, kvartals- och årlig basis
  • Investeringsanalyser och utredningar
  • Utveckla modeller och processer för nyckeltal- och lönsamhetsuppföljning
  • Skapa rutiner för koncernen och säkerställa efterlevnad av dessa genom dialog och granskning
  • Driva budget- och prognosarbete samt arbetet med affärsplan
  • Ta fram analyser och presentationer för styrelsemöten och business reviews
Lämplig bakgrund
Vi tror att du har en högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande och ca 7-10 års relevant erfarenhet av redovisning, analys, rapportering och bokslutsarbete, gärna från producerande- eller handelsverksamhet. Vidare är det en fördel om du tidigare har arbetat i en koncern, antingen på dotterbolag- eller moderbolagsnivå. Du har mycket goda kunskaper i Excel samt erfarenhet från affärs- och rapporteringssystem, erfarenhet av Cognos Controller TM1 och/eller Dynamics AX är meriterande. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Som person är du strukturerad och har en hög analytisk förmåga och kan se både detaljer och helheten. Du organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt samt sätter upp och håller deadlines. Vidare är du intresserad av att utveckla rutiner och arbetssätt samt har en god samarbetsförmåga och en stark vilja till personlig utveckling.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar BE Group med SJR in Scandinavia. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du ansöker snarast. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (10 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.