Group Business Controller till Atos Medical

Group Business Controller till Atos Medical

Atos Medical develops, produces and sells products mainly within the laryngectomy area. Patients undergo a total laryngectomy when suffering from larynx cancer or hypopharyngeal cancer, also known as throat cancer. Total laryngectomy is a life changing procedure leading to permanent changes in speaking and breathing. Our product portfolio restores the ability to speak and helps the patient to breathe better after a total laryngectomy.

Atos is a private equity (PAI Partners) owned company with a revenue of appr. 1.7bn SEK. We are the global market leader within the laryngectomy area and directly present in 22 countries and in addition to this we have exclusive distributors covering more than 40 countries.

Atos Medical headquarters are conveniently located in Malmö, Hyllie and the production facility including product development is located in Hörby, Skåne.

Group Business Controller
Efter flera år av kraftig försäljningstillväxt behöver Atos Medical utöka sitt globala controlling team med en Group Business Controller, med placering på huvudkontoret i Malmö (Hyllie). Du kommer att rapportera till Director Business Control och arbeta i en global organisation som präglas av innovationskraft och utveckling.

Det är en bred och internationell roll där du i tätt samarbete med goda kollegor på gruppens ekonomifunktion jobbar nära den globala ledningsgruppen men även de olika dotterbolagens ekonomifunktioner i ditt arbete med att sammanställa, analysera och rapportera finansiell information. Du förväntas ha en aktiv roll i utvecklingen av och effektiviseringen av interna arbetssätt och finansiella processer som ska leda till snabbare beslutsfattande och på sikt ökad lönsamhet.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Månadsbokslut och rapportering
  • Budget och forecast
  • Kostnadsuppföljning och lönsamhetsanalyser
  • Utveckling av processer och rutiner
  • Ta fram material till business reviews och styrelsemöten
  • Utveckling av BI-verktyg
  • Ad hoc analyser
Lämplig bakgrund
Vi tror att du är civilekonom eller motsvarande och att du har 3-6 års relevant erfarenhet, exempelvis från revisionsbranschen och/eller som controller. Du har goda kunskaper i redovisning och erfarenhet av bokslut, rapportering och analys. Du har ett starkt affärsdriv och vill arbeta med och utveckla affären. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel. Har du erfarenhet av SAP, Cognos eller Power BI är det meriterande.

Vem är du?
Du är en nyfiken och flexibel person med ett strukturerat arbetssätt och god analytisk förmåga där du är van att arbeta med både detaljer och helheten. Som person är du kommunikativ och har lätt att skapa förtroende i en mångkulturell, internationell miljö. Du organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt och är van att jobba mot deadlines. Du har ett genuint intresse för business controlling och en stark vilja till personlig utveckling.

Ansökan
I denna rekrytering har Atos Medical valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Group Business Controller
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.