Financial & Business Controller till Green Furniture Concept

Financial & Business Controller till Green Furniture Concept

Green Furniture Concept creates sustainable design furniture for public interior areas. In the world of Green Furniture, design, function and sustainability go hand in hand - a concept that has proved successful. Configurably winding, seamless seating and acoustic lighting from Green Furniture can be found in places like airport terminals, retail facilities, railway, bus & ferry terminals all around the world. The production for the European markets takes place in southern Sweden, and in Montreal for the US market. The furniture range and the volumes are growing, and it is time to refine methods and create new furniture for large volumes.

Vill du vara med på en utvecklande tillväxtsresa i ett bolag som står för hållbarhet, ansvar och förändring? Trivs du i en bred övergripande roll där du har stora möjligheter att påverka och göra skillnad? Då är rollen som Financial & Business Controller hos Green Furniture Concept något för dig.

Du känner dig lika hemma i bokslutsarbete och rapportering som i en affärsstödjande och verksamhetsutvecklande roll. Det krävs att du är hands-on i ditt arbetssätt med ett starkt driv och vilja att arbeta med och utveckla arbetssätt och strategier. Green Furniture Concept har inga formella chefer, men du har förmågan och viljan att ta det övergripande ansvaret för att driva och utveckla ekonomifunktionen när bolaget nu tar nästa steg i utvecklingen!

Ansvarsområden och arbetsuppgifter
Tillsammans med kollegorna ansvarar du för att ekonomifunktionen fungerar sömlöst och utvecklas givet de skiftande behov och krav verksamheten löpande ställer. Förutom att agera bollplank till organisationen och driva verksamheten framåt innefattar ansvaret:
  • redovisning, bokslut och årsredovisning
  • rapportering
  • budget och prognoser
  • kostnads-, lönsamhets- och intäktsanalyser
  • ekonomistyrning och projektuppföljning
  • migrering och implementering av affärssystem

Din bakgrund och person

Vi tror att du är civilekonom och att du har din utgångspunkt i redovisningen vilken du under åren kompletterat med strategiska frågeställningar i roller och miljöer liknande denna. Vi ser gärna att du i dina tidigare roller arbetat med processförbättring och anpassat strukturer och rutiner för att möta framtida efterfrågan. Din erfarenhet har du från såväl mindre som större företag och du kan se helheten och flödenas betydelse och inverkan på verksamheten. Erfarenhet av projektbaserad verksamhet är mycket meriterande. Affärssystem och Excel är en naturlig del av din vardag och erfarenhet.

Du är en engagerad och handlingskraftig person som hugger tag när och där det behövs och som tycker om att arbeta affärsnära. Du sätter din egen agenda, driver framåt, levererar kvalitet och agerar givet verksamhetens bästa på ett nytänkande sätt. Såväl din noggrannhet och struktur som din förmåga att kommunicera och hålla en dialog med många intressenter inom organisationen är av största vikt. Du är en generalist med hög analytisk förmåga som tycker om när det händer mycket och du trivs med en inte helt inrutad vardag.

Green Furniture Concept erbjuder

En möjlighet att arbeta i en inspirerande, dynamisk och kreativ miljö med högt tempo och nära till beslut där det bjuds möjlighet att aktivt vara med och driva bolaget mot ytterligare tillväxt. Ansvar och självledarskap är viktiga ledord och givet kvalitet och leveranssäkerhet ges du stor frihet i såväl utförandet som upplägget av ditt arbete.

Information och ansökan

Är du Green Furniture Concepts nästa ekonomiska superhjälte? Då är det inget att vänta på, ansök omgående eller hör av dig till rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618 för vidare information.

I denna rekrytering samarbetar Green Furniture Concept med SJR. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag 200927.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 3 nov 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.